01 Μαΐου 2015

Δελτίο Τύπου 30/4/2015

Αχαρνές, 30 - 4 – 2015
Α.Π. 60/7


1η Μάη Συνεχίζουμε στον δρόμο του αγώνα!


Η Πρωτομαγιά είναι μέρα τιμής στους αγώνες και τις θυσίες της εργατικής τάξης, στους οποίους οφείλεται το σύνολο των κατακτήσεων και δικαιωμάτων μας. Με αγώνες τιμάμε τους νεκρούς μας και  συνεχίζουμε τις αγωνιστικές παραδόσεις του κινήματός μας, το δρόμο από το Σικάγο ως την Καισαριανή, μέχρι τις μέρες μας.
Η Εργατική Πρωτομαγιά συμπυκνώνει το νόημα των αγώνων της εργατικής τάξης, σε όλο τον κόσμο και με  τον γιορτασμό της, εμπλουτίζονται τα σημερινά αιτήματα της εργατικής τάξης, που συμπυκνώνονται  στο σύνθημα:
«Φτάνει πια! Δεν θα πληρώσουν οι εργαζόμενοι την κρίση του συστήματος»
Αλλά θα αγωνιστούν για την ανατροπή όλων των αντεργατικών πολιτικών που επιβλήθηκαν είτε από τα μνημόνια είτε και πριν από αυτά, είτε από την Τρόϊκα (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ), είτε από τα ντόπια αφεντικά (ΣΕΒ και Εργοδοτικές Οργανώσεις).
Τρεις μήνες μετά τις εκλογές οι εξελίξεις αποδεικνύουν ότι: Οι λεγόμενοι «θεσμοί» της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ δεν είναι παρά στυγνοί εκβιαστές και τοκογλύφοι, που από την μια δολοφονούν με τις μνημονιακές επιλογές και τον οικονομικό στραγγαλισμό τον λαό μας, και από την άλλη πνίγουν στα νερά της Μεσογείου, μαζικά τους πρόσφυγες που πασχίζουν να επιβιώσουν από τις πολεμικές καταστροφές που αυτοί προκάλεσαν. Είναι εδώ ακόμη οι 400 εφαρμοστικοί νόμοι που τσάκισαν μισθούς, συντάξεις, εργασιακές σχέσεις προς όφελος των μεγαλοεπιχειρηματιών και πρέπει να ανατραπούν.
Η κατάσταση όμως αυτή δεν επικρατεί μόνο στην πατρίδα μας.  Απέναντι στους εργάτες όλων των χωρών οι επιχειρηματικές Ελίτ και οι Κυβερνήσεις τους έχουν πλήρη συμφωνία: Ένταση της εργατικής εκμετάλλευσης, μειώσεις στους μισθούς, κατάργηση δικαιωμάτων στην Υγεία, την Παιδεία, απαγορεύσεις στη συνδικαλιστική οργάνωση και πάλη, μέτρα καταστολής στο λαϊκό κίνημα. Η καταστροφή του κεφαλαίου που υπερσυσσωρεύτηκε, η καταλήστευση των φυσικών πόρων και του περιβάλλοντος και η υπερεκμετάλλευση της εργατικής τάξης και των φτωχών μικροαστικών στρωμάτων, είναι οι βάσεις της διεξόδου από την κρίση και οι πυλώνες της ανάπτυξης του Κεφαλαίου. 
Για τα συμφέροντά τους, οι πολυεθνικές και οι επιχειρηματικοί όμιλοι οργανώνουν και στηρίζουν τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις ΕΕ και ΝΑΤΟ (που συμμετέχει και η χώρα μας), που αιματοκυλούν την περιοχή από τη Λιβύη ως το Ιράκ και από τη Συρία ως την Ουκρανία. Εκατομμύρια πρόσφυγες θύματα των ιμπεριαλιστών βρίσκονται όμηροι στα χέρια τους και τους αξιοποιούν ως διαπραγματευτικό χαρτί στη μεταξύ τους φαγωμάρα για τα πετρέλαια, τους δρόμους των αγωγών και των αγορών, τον έλεγχο της περιοχής. Η Μεσόγειος γεμίζει πτώματα, όσοι γλιτώσουν ζουν κυνηγημένοι από την καταστολή, την άγρια εκμετάλλευση των αφεντικών, ή το μαχαίρι του φασίστα και στην καλύτερη περίπτωση την άγρια εκμετάλλευση των αφεντικών. Η ανυπακουή στις συνθήκες του Δουβλίνου που χρησιμοποιούν την Χώρα μας ως αποθήκη ψυχών, είναι πλέον επιβεβλημένη!
Η Πρωτομαγιά του 2015 μπορεί και πρέπει να σαλπίσει ένα άλλο σύνθημα: Όχι άλλη απελπισία, φτώχια, αίμα και κατατρεγμός, ούτε άλλη αναμονή ! ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΓΩΝΑΣ,  για να πάρουν οι λαοί, οι  ίδιοι οι εργαζόμενοι τις τύχες τους στα χέρια τους!
Οι εργαζόμενοι στο ΙΓΜΕ με τον σκληρό, ενωτικό και τον επίμονο αγώνα μας, ετοιμαζόμαστε να ανατρέψουμε την μνημονιακή ΚΥΑ 25200/11 για να ξαναστήσουμε στα πόδια του το Ινστιτούτο που τόσα πολλά πρόσφερε και συνεχίζει να προσφέρει στον τόπο σε μια εποχή δύσκολη που θα έπρεπε να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην αξιοποίηση του Ορυκτού μας Πλούτου!
Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρι την τελική δικαίωση και θα ξανακατακτήσουμε όσα μας έκλεψαν, Τρόϊκα, Κυβερνήσεις, Διοικήσεις.
Για μας η ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ γιορτάζεται καθημερινά με τους συνδικαλιστικούς αγώνες μας.
Τιμάμε τους χιλιάδες επώνυμους και ανώνυμους μαχητές της Εργατικής Τάξης που πάλεψαν σκληρά με τα αφεντικά και το κράτος τους σε όλο τον κόσμο για τις μεγάλες κατακτήσεις του 20ου αιώνα. Το 8ωρο και τη σταθερή δουλειά με δικαιώματα, την κοινωνική ασφάλιση, τη δημόσια και δωρεάν Παιδεία και Υγεία για όλους, τους αγώνες για τις συνδικαλιστικές και δημοκρατικές ελευθερίες, ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις.
Αυτή η Πρωτομαγιά δεν πρέπει να είναι μια ακόμα διαδήλωση.

Δηλώνουμε την αγωνιστική ετοιμότητά μας, την απόφασή μας να υπερασπίσουμε το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας.

Το δικό μας όπλο είναι η αλληλεγγύη μας!. 
Δυναμώνουμε την οργάνωσή μας!
Στέλνουμε μήνυμα με τη συμμετοχή μας!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΕΣ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ




=

Δεν υπάρχουν σχόλια: