08 Μαΐου 2015

Υπογράφηκε η ΚΥΑ του ΙΓΜΕ από Λαφαζάνη και Τσιρώνη

Αχαρνές, 7 - 5 - 2015
Α.Π. 70/7

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Υπογράφηκε η ΚΥΑ του ΙΓΜΕ από Λαφαζάνη και Τσιρώνη

το πρώτο βήμα επιτέλους έγινε !

Συνάδελφοι, -ισσες

Σήμερα, 7 Μαϊου 2015 μας διαβεβαίωσαν ότι υπεγράφη η περίφημη ΚΥΑ κατάργησης του ΕΚΒΑΑ και επανασύστασης του ΙΓΜΕ, από τους Υπουργούς του ΠΑΠΕΝ και προωθείται προς το Υπουργείο Οικονομικών για να υπογραφεί άμεσα.

Αν και περιμένουμε να διαπιστώσουμε, αν στο τελικό κείμενο περιλήφθηκαν οι παρατηρήσεις μας, θέλουμε να πιστεύουμε ότι δικαιώθηκαν οι αγώνες μας και γυρίζουμε σελίδα στη μακρόχρονη πορεία του Ινστιτούτου με την επανασύσταση ενός αυτοτελή δημόσιου ερευνητικού οργανισμού, βασικής έρευνας υποδομής και εφαρμοσμένης γεωλογικής και μεταλλευτικής έρευνας, για τον εντοπισμό και αξιολόγηση του υπόγειου μεταλλευτικού, ενεργειακού και υδατικού δυναμικού της χώρας, με περιφερειακή διάρθρωση, σύμβουλο της πολιτείας.

Θέλουμε να ελπίζουμε ότι θα διορισθεί άμεσα η νέα Διοίκηση, την σύνθεση της οποίας μας είχε γνωστοποιήσει ο Υπουργός, προκειμένου να μη χαθεί άλλος χρόνος, στην αποτελεσματική ολοκλήρωση του ΕΣΠΑ, στη χάραξη των νέων ερευνητικών προτεραιοτήτων και στην κατάρτιση των επόμενων ερευνητικών δράσεων του Ινστιτούτου. Μέσα στις πρώτες διεκδικήσεις μας και τις πρώτες αποφάσεις της νέας Διοίκησης θα πρέπει να είναι η ανανέωση του προσωπικού με άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και λειτουργική ανασυγκρότηση του Ινστιτούτου με διαφάνεια, συμμετοχή των εργαζόμενων και δημοκρατικό προγραμματισμό χωρίς διακρίσεις και ρουσφέτια. Τώρα είναι η ώρα για να ξεκινήσει η πορεία αναδημιουργίας του ΙΓΜΕ, με ενεργοποίηση όλου του ανθρώπινου δυναμικού του Ινστιτούτου, εμπνέοντάς το στην δημιουργία ενός σύγχρονου και αναβαθμισμένου ΙΓΜΕ.

Αγώνες που χάραξε το Συνδικάτο, βασισμένοι στο δίκιο των εργαζόμενων του ΙΓΜΕ, με συμπαραστάτη την κοινωνία, έφεραν ένα πρώτο αποτέλεσμα και αποδεικνύουν ότι κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος. 
Οι αγώνες, ενάντια στις μνημονιακές αντιλαϊκές πολιτικές θα συνεχισθούν προκειμένου να αποκατασταθούν τα εργασιακά μας δικαιώματα και να κατοχυρωθεί ο ρόλος του ΙΓΜΕ ως φορέα προάσπισης του Ορυκτού Πλούτου η αξιοποίηση του οποίου θα γίνεται προς όφελος του λαού και του περιβάλλοντος.

Τέλος σας πληροφορούμε ότι εγκρίθηκε το καταστατικού του νέου συλλόγου μας, που θα αγκαλιάσει όλους τους εργαζόμενους (μόνιμους και με μπλοκάκια), ώστε ενωτικά και αποφασιστικά να συνεχίσουμε τον αγώνα μας, προκειμένου οι νέοι συνάδελφοι να βρίσκουν δουλειά και ο λαός να απολαμβάνει τις δυνατότητες του τόπου μας και τις ικανότητες των παιδιών του.

Χαμένοι αγώνες είναι μόνο αυτοί που δεν δόθηκαν. 

Καλή συνέχεια.

                                       Ο Πρόεδρος                                         Ο Γεν. Γραμματέας
                                      Χ. Σμυρνιώτης                                        Ε. Αραπογιάννης









Δεν υπάρχουν σχόλια: