11 Μαρτίου 2016

Δημοσίευμα της ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΣΥΝΤΑΚΤΏΝ 9/3/2016

Ζητούν λύσεις εδώ και τώρα

igme.jpg

Ινστιτούτο Γεωλογικών Μελετών (ΙΓΜΕ) igme.gr
Τη δρομολόγηση νομοθετικών και διοικητικών πρωτοβουλιών που θα αποκαταστήσουν τις λειτουργικές δυνατότητες του Ινστιτούτου Γεωλογικών Μελετών (ΙΓΜΕ) ζήτησαν από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας οι εργαζόμενοί του σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν χθες.
Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των εργαζομένων, οι περίπου 200 εργαζόμενοι του Ινστιτούτου μαζί με τους περίπου 60 συμβασιούχους, οι οποίοι απομακρύνθηκαν μετά τη λήξη των συμβάσεών τους, δεν επαρκούν για την εκπλήρωση του ερευνητικού έργου.
Επιπλέον, τονίζουν ότι δεν έχει υπάρξει πρόοδος για τον προϋπολογισμό του Ινστιτούτου για το 2016 και άλλα καίρια θέματα, όπως η έγκριση των ερευνητικών προγραμμάτων, η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και η ρύθμιση της εκτός έδρας εργασίας.
«Αυτό που ζητάμε από την πολιτεία είναι η στελέχωση του ΙΓΜΕ με επαρκές μόνιμο προσωπικό σε όλες τις ειδικότητες και σε όλα τα παραρτήματά του σε 6 πόλεις της Ελλάδας. Αυτή τη στιγμή, οι μόνιμοι υπάλληλοι είναι περίπου 200, ενώ θα έπρεπε να είναι οι διπλάσιοι. Χαρακτηριστικά, εδώ και μήνες η διοίκηση του ΙΓΜΕ έχει ζητήσει 137 προσλήψεις σε διάφορες ειδικότητες. Ζητάμε ακόμη και την επιστροφή των περίπου 60 συμβασιούχων που προσέφεραν σημαντικά. Με το υπάρχον προσωπικό, που καταβάλλει κάθε προσπάθεια, το ΙΓΜΕ υπολειτουργεί. Επίσης, ο μέσος όρος ηλικίας είναι 61 έτη. Κάνουμε έκκληση προς τον αρμόδιο υπουργό, κ. Σκουρλέτη, να συμβάλει στη στελέχωση του Ινστιτούτου, ώστε να παράγει ξανά αξιόλογο έργο», δηλώνει στην «Εφ.Συν.» ο αναπληρωτής γραμματέας του Συνδικάτου Εργαζομένων ΕΚΒΑΑ (πρώην ΙΓΜΕ), Δημήτρης Μπάτης.
Ενα άλλο θέμα που πρέπει να ρυθμιστεί είναι τα «εκτός έδρας» των εργαζομένων, καθώς, όπως μας πληροφορούν, απαιτείται η μετάβασή τους σε δύσβατες περιοχές στην ύπαιθρο για τις ανάγκες των μελετών και με το υφιστάμενο πλαίσιο δυσκολεύει πάρα πολύ το έργο τους.
Σύμφωνα με το συνδικάτο των εργαζομένων, υπάρχουν δυνατότητες η αναβάθμιση του ΙΓΜΕ να συμβάλει στην αναπτυξιακή ανασυγκρότηση της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: