30 Δεκεμβρίου 2016

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ Για την περίοδο 20/12/2016 έως 30/06/2017

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ
Για την περίοδο 20/12/2016 έως 30/06/2017
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Παρά τις αντίξοες συνθήκες, πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι, συνεχίζοντας να διεκδικούμε το αδύνατο, και ταυτόχρονα πραγματιστές, κατακτώντας βήμα βήμα κάθε ξεχωριστό δικαίωμα που μας στέρησε η εξαετής μνημονιακή λαίλαπα.
Κατακτώντας και διευρύνοντας την ενότητά μας. Την ενότητα μέσα από το σεβασμό στη διαφορετικότητα του καθενός. Γιατί αυτός είναι ο πλούτος και η δύναμη ενός συλλογικού υποκειμένου, όπως είναι το Συνδικάτο μας.
Ο σκοπός μας ξεκάθαρος από το καταστατικό μας: «Η κοινή προσπάθεια μελέτης, προστασίας και προαγωγής των ηθικών, οικονομικών και επαγγελματικών μας συμφερόντων».
Και ταυτόχρονα, η ουσιαστική επανασύσταση του ΙΓΜΕ στην πραγματική υπηρεσία του ελληνικού λαού και της αξιοποίησης των αναπτυξιακών δυνατοτήτων του τόπου μας.

Το ερχόμενο καλοκαίρι συμπληρώνονται δύο χρόνια από τις προηγούμενες εκλογές. Μέχρι τότε οι στόχοι μας παραμένουν σταθεροί:
·          Άμεση εκταμίευση της τελευταίας δόσης του Προϋπολογισμού 2016.
·          Έγκριση και εκταμίευση της έκτακτης χρηματοδότησης 1.000.000€ για την αντιμετώπιση των κατασχέσεων και προώθηση ΑΜΕΣΗΣ εξωδικαστικής διευθέτησης των απαιτήσεων του συμβολαίου Εφάπαξ της ΕΘΝΙΚΗΣ.
·          Εξωδικαστική αποκατάσταση των παράνομων μισθολογικών περικοπών για όλο το προσωπικό.
·          Άμεση διευθέτηση του Νοσηλευτικού.
·          Προώθηση των 137 προσλήψεων μόνιμου προσωπικού.
·          Επαναφορά του ανθυγιεινού – επικίνδυνου επιδόματος.
·          Υλοποίηση νομοθεσίας για Εκτός Έδρας απασχόληση χωρίς τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις του Γ.Δ/ντή.
·          Εφαρμογή της νομοθεσίας και του κανονισμού λειτουργίας του ΔΣ του ΙΓΜΕ.
·          Υπογραφή νέας ΕΣΣΕ για την κατοχύρωση των εργασιακών δικαιωμάτων μας. 
·          Αντιμετώπιση των αντεργατικών προκλήσεων του Γενικού Διευθυντή και της Διοίκησης όποτε και όπου εκδηλώνεται.
·          Προβολή του ρόλου και της σημασίας του ΙΓΜΕ στα ΜΜΕ με συνεντεύξεις τύπου και την πραγματοποίηση πολιτικοσυνδικαλιστικής και επιστημονικής ημερίδας «40 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΙΓΜΕ, 65 ΧΡΟΝΙΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ»
·          Ενίσχυση της ενότητας όλων των εργαζόμενων του ΙΓΜΕ, ανεξάρτητα θέσης, τόπου, ειδικότητας ή εργασιακής σχέσης, μέσα από την καθιέρωση μιάς ετήσιας γιορτής του Συνδικάτου, επ’ ευκαιρία της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας.


·          Συμμετοχή στην Ανασυγκρότηση του Συνδικαλιστικού Κινήματος με ανάπτυξη του διαλόγου και του προβληματισμού με τους συναδέλφους προκειμένου να αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο το ενωτικό και αγωνιστικό πνεύμα, σε συνεργασία με ασυμβίβαστες ταξικές δυνάμεις που δεν υποχωρούν στα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων που κατακτήθηκαν τον προηγούμενο αιώνα με σκληρούς αγώνες και πολλές θυσίες ασυμβίβαστων εργατών που δεν έσκυψαν το κεφάλι, που προτίμησαν να δώσουν την Ζωή τους για να μην υπογράψουν την καταδίκη της εργατικής τάξης.
Από την άλλη πλευρά το Συνδικαλιστικό Κίνημα με τα δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια όργανα του, του δεν μπορεί να συνεχίσει την καθοδική και συμβιβαστική πορεία του. Στα πλαίσια αυτά θα πρέπει να αποβάλει τον συμβιβασμένο εργοδοτικό και Κυβερνητικό Συνδικαλισμό και να αρχίσει την προσπάθεια της ενωτικής και αγωνιστικής συνεργασίας με Σωματεία και το εργατικό κίνημα και τις οργανώσεις του για την αντιμετώπιση κάθε νέας αντεργατικής και αντισυνδικαλιστικής πρόκλησης από την Κυβέρνηση και τα όργανα των νεοφιλελεύθερων πολιτικών της λιτότητας και κλοπής του εθνικού και λαϊκού μας πλούτου. Έχει μεγάλη σημασία οι εργαζόμενοι να εκλέγουν και να στέλνουν σε αυτά τα όργανα εργαζομένου με υψηλή ταξική συνείδηση που θα συμβάλουν ενεργά στην αλλαγή των συσχετισμών και την ανατροπή των μέχρι τώρα χαμένων κεκτημένων που εκλάπησαν από την Εργατική Τάξη.   
Ελάχιστα όμως από όλα αυτά θα γίνουν πραγματικότητα αν δεν αναλάβει ο κάθε εργαζόμενος του ΙΓΜΕ, το κάθε μέλος του Συνδικάτου, το μέρος της ευθύνης που του αναλογεί, αποφασίζοντας να συμμετέχει στην καθημερινή δράση και διοίκηση του σωματείου.
Στους καιρούς των δύσκολων σημερινών προκλήσεων, τώρα που κρίνεται η επιβίωση και το μέλλον του ΙΓΜΕ και καθενός μας ειδικότερα, η πόρτα του Συνδικάτου είναι ανοιχτή για όλους για την αποτελεσματικότερη συλλογική μας δράση, για να μην κατηγορηθούμε ότι την ώρα της κρίσης, παραμείναμε άβουλοι θεατές μιας προαναγγελθείσας καταστροφής.

Και με αυτά τα δεδομένα σας καλούμε να εγκρίνετε τον παραπάνω Διοικητικό Απολογισμό του ΔΣ του Συνδικάτου για την περίοδο Ιουλίου 2015 – Δεκεμβρίου 2016.


Το ΔΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια: