01 Φεβρουαρίου 2017

Ανακοίνωση 1/2/2017


Αχαρνές, 1- 2 – 2017
Α.Π. 7/7   


Θέμα: ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ανάγκη πολιτικής παρέμβασης για την επιβίωση του ΙΓΜΕ και αντιμετώπισης των δίκαιων αιτημάτων μας

Συναδέλφισσες Συνάδελφοι,

Με επανειλημμένα έγγραφά, παραστάσεις και κινητοποιήσεις έχουμε γνωστοποιήσει τα ιδιαίτερα οξυμένα μείζονος σημασίας προβλήματα του ΙΓΜΕ, όπως των προσλήψεων, των επαπειλούμενων κατασχέσεων λόγω οφειλών από το ΙΓΜΕ που δεν αντιμετωπίζονται με τους ελλειμματικούς προϋπολογισμούς 2016 και 2017 μαζί με την έγκριση της έκτακτης χρηματοδότησης που έχει ζητήσει η Διοίκηση του ΙΓΜΕ, την εξωδικαστική ρύθμιση της ΕΘΝΙΚΗΣ, την παράνομη παρακράτηση του 25%, το Νοσηλευτικό, το ανθυγιεινό επίδομα, τη διευθέτηση του εκτός έδρας κ.α. Δυστυχώς παρά τις υποσχέσεις ακόμη αναμένουμε λύση έστω και σε κάποια από τα προβλήματα.
Έτσι παρά τη δέσμευση του Υπουργού ΠΕΝ για ΑΜΕΣΗ συνεδρίαση της Επιτροπής για την εξωδικαστική ρύθμιση μέχρι τις 20-1-2017, η συνάντηση έχει μετατεθεί για τις 9-2-2017, ενώ ακόμα και η προσωρινή εκτόνωση που θα μπορούσε να επιφέρει για το Προϋπολογισμό του ΙΓΜΕ το 1 εκ. Ευρώ (αλλά και για όποια ποσά απαιτηθούν από τις εκτελεστές δικαστικές αποφάσεις), που είχε δεσμευτεί η Δ/ντρια του Αν. Υπ. Οικονομικών από το εποπτεύον Υπουργείο ΠΕΝ καθυστερώντας επικίνδυνα με την μη λήψη πολιτικής απόφασης.
Στο τελευταίο ΔΣ του ΙΓΜΕ με τη παρέμβαση του Συνδικάτου ζητήθηκε η ΑΜΕΣΗ υλοποίηση της προηγούμενης απόφασης του, με την οποία αναγνώριζε την παράνομη κατακράτηση του 25%, ή έστω και η στήριξη της προσφυγής του Συνδικάτου στην μεσολάβηση στον ΟΜΕΔ στον οποίο ήδη έχουμε προσφύγει.
Η υπομονή μας έχει εξαντληθεί σε όλα τα επίπεδα, αφού χορτάσαμε από καλά λόγια και υποσχέσεις. Απαιτούμε άμεσα και χειροπιαστά αποτελέσματα:
§  Το ΔΣ του ΙΓΜΕ να αντιμετωπίσει το 25% και το Νοσηλευτικό τώρα.
§  Το ΥΠΕΝ να δώσει λύση στο θέμα της εξωδικαστικής ρύθμισης της ΕΘΝΙΚΗΣ και να προσλάβει τουλάχιστον τους 45 εργαζόμενους χτες.
§  Παράλληλα να εγκριθούν και να χρηματοδοτηθούν όλα τα έργα του ΙΓΜΕ άμεσα ώστε να προσλάβουμε 66 εργαζόμενους έστω και με σύμβαση ορισμένου χρόνου(ΣΕΟΧ).
Οι τελευταίες δικαστικές αποφάσεις για τις προσδοκίες θέτουν σοβαρά το θέμα της εξωδικαστικής ρύθμισης ιδιαίτερα δε για τους εν ενεργεία εργαζόμενους του ΙΓΜΕ
Παράλληλα το Συνδικάτο διερευνά τόσο το θέμα διασφάλισης Νομικού Συμβούλου, όσο και της δικονομικής διαχείρισης των αρνητικών αποφάσεων και με άλλους δικηγόρους προκειμένου να δοθεί μια κατεύθυνση στους συναδέλφους για τη περαιτέρω δικαστική διεκδίκηση.



Ότι πετύχαμε μέχρι τώρα μόνο με τους αγώνες έγινε. Οι δικαστικές αποφάσεις επικουρικά βοήθησαν τον αγώνα μας και επόμενα δεν μπορούμε να στηριζόμαστε μόνο σε αυτές.
Ενόψει των νέων αντεργατικών και αντιασφαλιστικών μέτρων που επέρχονται η μόνη μας δύναμη είναι η ενότητα μας.
Καλούμε όλους του συναδέλφους, εν ενεργεία και πρώην, σε αγωνιστική επαγρύπνηση και συστράτευση, για να απαιτήσουμε την αντιμετώπιση του ΙΓΜΕ και των εργαζόμενων από Διοίκηση Υπουργείο και Κυβέρνηση με βάση την πολύχρονη προσφορά του στην ανάπτυξη και κυρίως με τις δυνατότητές του να προσφέρει στην αξιοποίηση του Ορυκτού μας Πλούτου της Χώρας προς όφελος του Λαού και όχι των επιχειρηματικών συμφερόντων.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΚΑΙ Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ
 ΛΥΣΕΙΣ ΤΩΡΑ

Ο Πρόεδρος

Ο Γεν. Γραμματέας

Δημήτρης Μπάτης

Γιάννης Μαυρογιάννης


Δεν υπάρχουν σχόλια: