14 Μαρτίου 2017

Χαιρετισμός στον Παντελή Προδρομίδη

Αχαρνές, 14-3-2017
Α.Π. 39/6.2

ΔΕΛΤΙΟ    ΤΥΠΟΥ

 Την 1/3/2017   χάσαμε τον συνάδελφο Παντελή Προδρομίδη που τόσο από την θέση του εκλεγμένου συνδικαλιστή όσο και του απλού εργαζόμενου βρέθηκε στην πρώτη γραμμή του αγώνα ενάντια στις αντεργατικές πολιτικές των μνημονιακών Κυβερνήσεων, για την υπεράσπιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων, της ΕΕ, του ΔΝΤ και του ΣΕΒ και μαζί με τους συναδέλφους του ΙΓΜΕ συγκρούστηκε με τις δυνάμεις καταστολής στις απεργιακές συγκεντρώσεις και τα συλλαλητήρια.
Είχε ιδιαίτερη συμβολή και στην μάχη ενάντια στις ΕΦΕΔΡΕΙΕΣ (ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ) που μεθόδευσαν με σκοπό το κλείσιμο του ΙΓΜΕ, η τρόϊκα και η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ.
Με αγώνες τιμάμε την μνήμη του άξιου συντρόφου μας στην δουλειά και τον αγώνα.
Εν τω μεταξύ η Διοίκηση του ΙΓΜΕ δια της σιωπής της και ειδικότερα ο Γεν . Διευθυντής Ρουσέτος Λειβαδάρος δια ενεργειών του ακόμη και σε αυτή την περίπτωση, βρήκαν ευκαιρία να αμφισβητήσουν δικαιώματα που απορρέουν από ΣΣΕ, τον Κανονισμό Προσωπικού και Επιχειρησιακή Συνήθεια που αφορούν εν ενεργεία συναδέλφους που έχουν την ατυχία να πεθάνουν πριν βγουν στη σύνταξη.
Το συνδικάτο συνεχίζει και κλιμακώνει τον αγώνα του για τη σωτηρία του ΙΓΜΕ και για να μην καταργηθούν εργασιακά δικαιώματα ακόμη και για τους νεκρούς συναδέλφους.
Η έλλειψη ανθρωπιάς και η απουσία αισθήματος ευθύνης από τους των διοικούντες θα απαντηθεί κατάλληλα.
Στα πλαίσια αυτά σας παραθέτουμε και τον χαιρετισμό του Συνδικάτου στην κηδεία του συναδέλφου μας Παντελή Προδρομίδη.

Χαιρετισμός στον Παντελή Προδρομίδη από τον Αντιπρόεδρο του Συνδικάτου, Χάρη Σμυρνιώτη

Παντελή, Αγαπημένε και Ακριβέ μας Φίλε.
Καθήκον βαρύ μου ανέθεσε το Συνδικάτο για τον αποχαιρετισμό σου.
Σε τέτοιες στιγμές δύσκολα βρίσκονται τα λόγια για να εκφράσουν θλίψη και πόνο των δικών σου, αλλά και των συναδέλφων σου.
Το τόσο σύντομο, αλλά μεστό πέρασμά σου από την Ζωή και από το ΙΓΜΕ, χαρακτηρίστηκε από τις πράξεις σου και την συνέπεια στις ιδέες σου.
Υπήρξες υπόδειγμα Συναδέλφου, Συνεργάτη, Συναγωνιστή και Συντρόφου!
Συναδέλφου που βρέθηκε με ζεστασιά και  ανθρωπιά σε όποιον είχε πρόβλημα και την ανάγκη σου
Συνεργάτη, που με ευσυνειδησία και τιμιότητα συνέβαλες σε όποιον καθήκον σου ανατέθηκε σε οποιοδήποτε μέρος της Πατρίδας μας.
Συναγωνιστή σε όλες μάχες, που χρειάστηκε να δώσουμε στα πλαίσια του συνδικαλιστικού κινήματος, αλλά με κορυφαία εκείνης που υπερασπίστηκε το Ινστιτούτο μας αλλά και το δικαίωμα των συναδέλφων μας, στην δουλειά.
Συντρόφου στον αγώνα ενάντια σε κάθε κοινωνική αδικία, στον αγώνα για ένα κόσμο απαλλαγμένο από την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Ήταν οι ιδιότητες σου αυτές, που σε καθιέρωσαν  στην συνείδησή μας, σαν πρότυπο σεμνού αγωνιστή και τίμιου εργαζόμενου, που κέρδιζες τον σεβασμό όλων, ακόμη και των λιγοστών εχθρών σου! Γιατί είναι σίγουρο, ότι  η αταλάντευτη στάση σου σε θέματα εργασιακής αξιοπρέπειας και συνδικαλιστικής δραστηριότητας, σε έφεραν σε σύγκρουση με πράξεις αυθαιρεσίας και εργασιακής τρομοκράτησης που κατά καιρούς άσκησαν οι κυβερνήσεις και οι διοικούντες του Ινστιτούτου. Την στάση σου αυτή την πλήρωσες αφού είχε σαν τίμημα την εργασιακή περιθωριοποίηση σου και τελικά την συνδικαλιστική δίωξη σου.

Είναι όμως αυτή η στάση και η δράση σου που τελικά νίκησαν έστω και προσωρινά, αφού και το ΙΓΜΕ ανασυστάθηκε και οι συνάδελφοί σου βρίσκονται στην δουλειά και εσύ επέστρεψες στην αγαπημένη σου Διεύθυνση της Υδρογεωλογίας. Κρίμα όμως για λίγο, αφού η ευαίσθητη καρδιά σου δεν άντεξε τον ανελέητο καθημερινό οικονομικό πόλεμο που στα χρόνια της Τρόϊκας κλιμακώθηκε.
Παντελή μας
από το ΙΓΜΕ πέρασαν αξιόλογοι και σοβαροί επιστήμονες, που με το έργο τους, την κοινωνική προσφορά τους  και την πολιτική τους δράση προσέδωσαν κύρος στο Ινστιτούτο, αλλά συνάδελφοι σαν εσένα απόδειξαν ότι κανένα επιστημονικό έργο δεν θα ήταν κατορθωτό χωρίς την ευσυνείδητη προσφορά εργοδηγών σαν εσένα αλλά και τεχνικών και διοικητικών υπαλλήλων.
Σήμερα που όλοι περιμέναμε να γυρίσει σελίδα το ΙΓΜΕ, να αρχίσουμε πάλι να προσφέρουμε στον τόπο μας, ήρθε ο αδόκητος και άδικος θάνατός σου, να σε στερήσει από τους αγαπημένους σου, την άξια συντρόφισσα σου Σιμόν, τον συμμαχητή γιό  σου Ιάσωνα, την αγαπημένη σου μητέρα Αφροδίτη, την Ελένη την αδερφή σου,  αλλά και από όλους εμάς που τόσο σε έχουμε ανάγκη στον αγώνα που έχουμε μπροστά μας.  
Από την θέση αυτή, οι συνάδελφοί σου και το Συνδικάτο, αισθανόμαστε την ανάγκη να εκφράσουμε τα πιο θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια σε όλη την οικογένειά, σε όλους τους δικούς σου ανθρώπους. Να δηλώσουμε πρόθυμοι να τους συμπαρασταθούμε με κάθε πρόσφορο τρόπο, αλλά και να συνεχίσουμε τον αγώνα σου.
Παντελή μας,
η αγάπη του για την φύση, το περιβάλλον γενικότερα αλλά και για τον άνθρωπο θα μας συντροφεύουν. Το παράδειγμά σου θα μείνει ζωντανό στην μνήμη μας.
Καλό ταξίδι Σύντροφε……

Λίγες μέρες μόνο αργότερα χρειάζεται αυτό το Υ.Γ.
Για πρώτη φορά βρέθηκε Διοίκηση, Γεν. Διευθυντής που τόλμησαν να αμφισβητήσουν δικαιώματα ακόμα και των εν ενεργεία συναδέλφων που είχαν την ατυχία να πεθάνουν! 
Και είναι τόσο αυθάδεις και ασεβείς που κρύβονται πίσω από «υπηρεσιακούς παράγοντες και δικολαβίες» .
Τα αισθήματα της Ντροπής για τη κατάντια τους και της Αγανάκτησης για την αναισθησία τους, θα γίνουν χείμαρρος Οργής που θα τους σαρώσει άμεσα με τον Αγώνα μας.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
Το ΔΣ
Για οποιοδήποτε πληροφορία στα τηλ:
Γραφείο Συνδικάτου 2131337439, 6944246687
Δημήτρη Μπάτη, Προέδρου Συνδικάτου 6945355314
Γιάννη Μαυρογιάννη, Γεν Γραμματέα Συνδικάτου 6946086332

Χάρη Σμυρνιώτη, Αντιπροέδρου Συνδικάτου 2108012504

Δεν υπάρχουν σχόλια: