15 Ιουνίου 2021

15-6-2021
 Α.Π: 109
 
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

 Συνάδελφοι,

 Πραγματοποιήθηκε σήμερα η προγραμματισμένη συνάντηση της Ε.Γ. του Συνδικάτου με του Υπουργό ΠΕΝ κ. Σκρέκα, σε πολύ καλό κλίμα.

 Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Γ.Δ. ΕΑΓΜΕ.

 Η συζήτηση κινήθηκε στους τρεις βασικούς άξονες που είχαμε ήδη θέσει με το σχετικό υπόμνημα (επισυνάπτεται) και τα βασικά συμπεράσματα είναι τα εξής:

 1. Σε ότι αφορά την ανάγκη προσλήψεων μόνιμου προσωπικού, μετά από εκτενή συζήτηση για τα αντικείμενα που υπηρετούμε και την ανάγκη ενίσχυσης και διεύρυνσής τους κυρίως στην κατεύθυνση των νερών και του περιβάλλοντος, συμφώνησε με την ανάγκη ενίσχυσης του φορέα και ζήτησε από τη Διοίκηση μια καλά τεκμηριωμένη αιτιολογική έκθεση ώστε να μπορέσει να υποστηρίξει και προωθήσει το αίτημα για τις 27 νέες θέσεις μόνιμου προσωπικού που αυτή έχει ζητήσει.

 2. Σε ότι αφορά το θέμα των παρακρατήσεων, εξέφρασε την αμφιβολία αν μπορεί η ΕΑΓΜΕ χωρίς σχετική δικαστική απόφαση και ως μη καθολικός διάδοχος του ΙΓΜΕ, να καλύψει τα ποσά που δεν θα γίνει δυνατό να καλυφθούν από τον εκκαθαριστή.
 Συμφώνησε όμως στο δίκαιο του αιτήματος και δεσμεύτηκε, σε συνεργασία με τη Διοίκηση να διερευνήσουν τις δυνατότητες υπηρέτησής του.

 3. Για το θέμα του ανθυγιεινού επιδόματος, δεσμεύτηκε για άμεση επίλυση με προώθηση σχετικής Υπουργικής Απόφασης.



Δεν υπάρχουν σχόλια: