26 Ιουνίου 2021

Επιτέλους ΑΝΑΣΑναμε λιγάκι! (άποψη συναδέλφου Φίλιππα Σοφού)

 Επιτέλους ΑΝΑΣΑναμε λιγάκι!

Όχι ότι αυτό ήταν λίγο, διότι ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Υπηρεσιακό είναι κάτι το πολύ σημαντικό – αυτός (ή) θα υπερασπιστούν τα συμφέροντα του εργαζόμενου ενάντια σε κάθε στραβή της Διοίκησης και από ότι είδαμε έχουν κάνει τις στραβές τους και αυτοί!

Γι’ αυτόν το λόγο έπρεπε να ψηφιστεί το ΑΝΑΣΑ και όχι η άλλη παράταξη, η οποία μέχρι τώρα έχει δώσει εξετάσεις στο συνδικαλιστικό κίνημα και απέτυχε παταγωδώς! Νομίζω, ότι η πιο αντιπροσωπευτική τεκμηρίωση των γραφόμενών μου ευρίσκεται στην απάντηση που δίνουν όλο και περισσότεροι συνάδελφοι, ακόμη και από αυτούς που δεν το περιμένεις:

"Γιατί, έχουμε συνδικάτο;!! "

 Δεν μπορώ να ξεχάσω τη συμπεριφορά τους απέναντι στον πρώην συν. Σμυρνιώτη που κάνανε τα πάντα για να τον εκδιώξουνε, τρεις  μήνες  πριν λήξη η παραμονή του για συνδικαλιστικούς λόγους ως όριζε ο συνδ. Νόμος, που άσχετα με το τι θέλει να πιστεύει ο καθένας για τον Σμυρνώτη, υπήρξε ένα σημαντικό κομμάτι της ιστορίας του ΙΓΜΕ και του συνδικαλιστικού κινήματος γενικά, αλλά και ειδικά στο χώρο εργασίας μας - να μη ξεχνάμε ότι ήταν ο μπροστάρης και σημαντικότερος παράγοντας στη μάχη για την παραμονή των 140.

Επίσης για τη συμπεριφορά τους προς τη συν. Καραΐσκου, με την παντελή έλλειψη υποστήριξης σε ενεργό μέλος του συνδικάτου και διαγνωσμένης υπηρεσιακά αξίας άτομο (και δεν είναι μόνο δικά μου λόγια)! Ίσως επειδή δεν ανήκε στην παράταξή τους.

Αλλά και για μια άλλη συνάδελφο και αυτή μέλος του συνδικάτου και με πολλά προβλήματα υγείας, με ελάχιστη ως καθόλου υποστήριξη εκ μέρους της πλειοψηφίας του συνδικάτου. ‘Όπως ενημερώθηκα από την καταγγελία του ΕΑΜ ΙΓΜΕ, δυστυχώς ειπώθηκε από τον πρόεδρο του συνδικάτου ότι η εν λόγω συνάδελφος έπρεπε να έχει απολυθεί από χρόνια!!! 

Φανταστείτε ότι αυτό το συνονθύλευμα- λυκοφιλία παράταξης-αντιΣμυρνιώτη λέγεται και εργάζεται για την ένωση των εργαζόμενων!!! Ίσως των εργαζομένων που τους είναι αρεστοί.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η Διοίκηση της ΕΑΓΜΕ, η οποία αντί να κάνει κάποια προσπάθεια ενίσχυσης της ΕΑΓΜΕ με την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, φέρνει (και θα φέρνει γιατί αυτή είναι η πολιτική τους ταυτότητα) ιδιωτικές εταιρείες να διαχειρίζονται σημαντικές υπηρεσιακές αρμοδιότητες χωρίς την ιεραρχία και δεοντολογία που υπάρχει στο Δημόσιο – έχουν υπάρξει περιπτώσεις που άτομα της ιδ. εταιρείας δίνουν εντολές σε μόνιμους υπάλληλους!!

Θα μπορούσαν να προσπαθήσουν έστω να κρατήσουν τους σημερινούς υπάλληλους, που ευρίσκονται σε κάποια εποχική σχέση με την ΕΑΓΜΕ, αντί να τους έχουν όμηρους, να πουλάνε συνειδήσεις  και να ζουν στο φόβο και την αγωνία για το αύριο!

Για όλους όσους είδατε και καταλάβατε λέω ότι πήραμε μια ΑΝΑΣΑ, για τους άλλους… να τους χαίρεστε!

Ευχαριστώ για την υπομονή σας,

Φίλιππος Σοφός

Δεν υπάρχουν σχόλια: