28 Ιουνίου 2021

Στερνό Αντίο στο Νίκο Παπανικολάου

Στερνό Αντίο στο Νίκο Παπανικολάου


«Έφυγε» χτες από κοντά μας, ο αγαπημένος συνάδελφος, σύντροφος, συναγωνιστής μας Νίκος Παπανικολάου. Η θλίψη μας είναι τεράστια και ο πόνος που προκάλεσε άθελά του στη σύντροφο του Λίλυ, στα παιδιά, στα εγγόνια και σε όλους τους δικούς του απέραντος. Ο Νίκος σπούδασε Νομικά και εργάστηκε στο Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (Τρίπολη και Αθήνα) από όπου πήρε και τη σύνταξη. Μαζί του πορευτήκαμε για δεκαετίες στο ΙΓΜΕ και όσοι τον γνωρίσαμε θα κουβαλούμε παντοτινά την εικόνα ενός υπέροχου Ανθρώπου, με Α κεφαλαίο.

Υπήρξε για δεκαετίες δραστήριο μέλος της Ελληνικής Επιτροπής Διεθνούς Ύφεσης και Ειρήνης(ΕΕΔΥΕ).

Σε όλη τη ζωή του υπήρξε ένας μαχητής, ένας δραστήριος αγωνιστής Πάντα παρών στους αγώνες για το ΙΓΜΕ για την προάσπιση του ρόλου του ΙΓΜΕ και την αναβάθμιση του μέσα από τις γραμμές του συνδικάτου, στους αγώνες για την εργατική τάξη συνολικά, στους αγώνες για την Ειρήνη, για όλα τα πανανθρώπινα Ιδανικά, για την ριζοσπαστική και κομμουνιστική Αριστερά.

Ήταν πάντα παρών, πρωτοπόρος σε όλους του αγώνες, μέχρι που τον «κτύπησε» η σύγχρονη μάστιγα, η πανδημία, που έχει προκαλέσει τεράστιες απώλειες τόσο στην ελληνική κοινωνία όσο και στην υφήλιο συνολικά.

Ήταν ένας ήρεμος, καλόκαρδος χαρακτήρας, και θα μείνει για πάντα στη μνήμη μας. Φεύγοντας, μας αφήνει πολύ φτωχούς γιατί ο πλούτος της καρδιάς του ήταν Απέραντος.

Ο Νίκος θα ζει πάντα στο μυαλό και την ψυχή μας και δίνουμε υπόσχεσή στη μνήμη του πως ο αγώνας μας για τα ιδανικά που πάλεψε, θα είναι διαρκής

Στη Λίλυ και σε όλους τους δικούς του, ευχόμαστε Δύναμη, γνωρίζοντας καλά τι σημαίνει η Απώλεια του Νίκου, πόσο δυσαναπλήρωτη είναι. Τα παιδιά του, (Αλέξανδρος, Κώστας και Γρηγόρης) όσο και τα εγγονάκια του (Μυρτώ, Ίριδα, Νίκος) παρά τη φυσιολογική μεγάλη στενοχώρια τους, έχουν κάθε λόγο να είναι περήφανα για τον πατέρα και παππού τους. Οι αγώνες του, ήταν αγώνες για να έχουν αυτά ένα καλύτερο μέλλον.

Καλό κατευόδιο αγαπημένε μας Νίκο. Θα σε θυμόμαστε πάντα.

Νίκος Γεωργακάκης/ Χάρης Σμυρνιώτης

27/6/21

ΥΓ/ Όπως μας ενημέρωσε η οικογένεια του Νίκου, η κηδεία, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 29/6 τις 4.30 μμ, με βάση επιθυμία του, στο χώρο του αποτεφρωτηρίου Ριτσώνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: