10 Νοεμβρίου 2022

ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ Η Λ. ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ!

                   ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

(ΑΝΑ.Σ.Α.)

Αχαρνές  10/11/2022

ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ Η Λ. ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ!

To ότι η Διοίκηση της ΕΑΓΜΕ αντιλαμβάνεται τον φορέα ως προσωπικό της φέουδο δεν αποτελεί νέο. Είναι κάτι που το ζούμε καθημερινά και το έχουμε επαρκώς εμπεδώσει. Τις συνέπειες αυτής της νοοτροπίας και  συμπεριφοράς τις ζούμε στον εργασιακό μας βίο, τις φορτωνόμαστε στην πλάτη μας και τις νοιώθουμε στο «πετσί μας».

 Όμως, παρά το ότι η αυθαιρεσία και η καταχρηστικότητα της Διοίκησης βρίσκονται πια στην ημερήσια διάταξη, κατά παράβαση κάθε προβλεπόμενης νόμιμης ρύθμισης και διαδικασίας και παρά το ότι η σημερινή ηγεσία της πλειοψηφίας του Συνδικάτου (ΚΕΣΙ), με την προκλητική αδιαφορία της και αδράνεια, χωρίς αμφιβολία θα εμπλουτίσει τα λήμματα των λεξικών ως χαρακτηριστικό παράδειγμα για την κατανόηση του όρου «κυβερνητικός συνδικαλισμός»,  εν τούτοις φαίνεται ότι η αγωνιστικότητα και το σθένος του καθενός από μας, όταν έρχεται η σειρά του να αποτελέσει το θύμα της αυθαιρεσίας και της ανάλγητης ωμής παρανομίας των οργάνων της Διοίκησης, μαζί με την αποφασιστική παρέμβαση των συναδέλφων που δεν ανέχονται αυτές τις καταστάσεις, μπορούν να φέρουν αποτελέσματα!

Κάτι τέτοιο συνέβη με την έκδοση της με αριθμό 1039/2022 απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, στο οποίο είχε καταφύγει η συνάδελφος Λ. Αναστασοπούλου μετά την παράνομη, αυθαίρετη και προκλητική απομάκρυνσή της από τη θέση της Προϊσταμένης του ΤΥΠΕΚΕ, και μάλιστα την επομένη μερα των εκλογών του Συνδικάτου, όταν ήταν γνωστά τα αποτελέσματα...

Πηγαίνοντας κόντρα στο ρεύμα της   αυθαιρεσίας και της αλαζονείας και εναντίον μιας νοσηρής ακινησίας και απογοήτευσης που ως καρκίνωμα απειλεί τον καθένα από μας, πέτυχε την έκδοση της παραπάνω απόφασης με την οποία η ενέργεια της διοίκησης χαρακτηρίζεται καταχρηστική, παράνομη και υπαίτια και υποχρεώνεται αμέσως να αποκαταστήσει την συνάδελφο στη θέση της προϊσταμένης του ΤΥΠΕΚΕ, καθώς και να την αποζημιώσει.

Στον αγώνα της αυτό η συνάδελφος μπορεί να μην είχε την κάλυψη της πλειοψηφίας διοίκησης του Συνδικάτου (ΚΕΣΙ), παρότι συζητήθηκε το ζήτημα σε ΔΣ του Συνδικάτου με παρουσία της ιδίας και η πλειοψηφία αρνήθηκε κατηγορηματικά να την στηρίξει, είχε όμως την συμπαράσταση, συνδρομή και ενθάρρυνση της Παράταξής μας, η οποία από την αρχή, με σαφήνεια και καθαρότητα κατήγγειλε και στιγμάτισε τις ενέργειες των οργάνων της Διοίκησης και δικαίως πανηγυρίζουμε αυτή την μεγάλη ΝΙΚΗ!

Και το πιο σημαντικό,  είχε την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη  όσων εργαζομένων έσπευσαν να της συμπαρασταθούν έμπρακτα, αλλά και της δευτεροβάθμιας συνδικαλιστικής μας οργάνωσης ΟΜΕ, που παρέστη αλληλέγγυα στα δικαστήρια δείχνοντας ενδιαφέρον προς την συνάδελφο.

   Η απόφαση αυτή του δικαστηρίου είναι μία περίτρανη νίκη των εργαζομένων, ένα ράπισμα κατά της ανέλεγκτης μέχρι σήμερα  διοίκησης και μία δικαίωση όλων όσων πιστεύουμε ότι η αγωνιστικότητα, με κάθε μορφή πάλης και οργανωμένου αγώνα, φέρνει αποτέλεσμα, απογυμνώνει τους καταχρώμενους την διαχείριση της δημόσιας εξουσίας και διαπομπεύει εκείνους που από τον ρόλο τους θα έπρεπε να είχαν πρωτοστατήσει στον δίκαιο αυτόν αγώνα, αλλά, αντί γι’ αυτό,  προτίμησαν άλλοι να παίξουν τον ρόλο του δεκανικιού της διοίκησης και άλλοι επέλεξαν την αδράνεια και την ασφάλεια του θεατή της εξέδρας.  

Συνάδελφοι η διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας δεν είναι «παλαιοσυνδικαλιστική συμπεριφορά» (όπως απαράδεκτα και χυδαία μας χαρακτηρίζουν οι αντίπαλοί μας) αλλά είναι αυτή που φέρνει την δικαίωση!

ΜΕ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΑΓΩΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΚΑΙ ΘΕΣΜΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ!

Η Ε.Γ. της ΑΝΑΣΑ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: