08 Φεβρουαρίου 2023

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΙΓΜΕ 8/2/2023

 Αθήνα, 8-2-2023 Α.Π : 4/6.2   

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΙΓΜΕ  

Συνάδελφοι, 

Μετά από τον μαραθώνιο προσπαθειών για τη ρύθμιση σχετικά με την υπερβάλλουσα μείωση 2013-2018, είμαστε στην εξής θέση: 

1. Το ΓΛΚ δεν δέχεται με τίποτα τη γενική εξωδικαστική ρύθμιση, οπότε δεν έχει νόημα να προωθηθεί ξανά από το ΥΠΕΝ, γιατί δεν θα εγκριθεί από το ΓΛΚ. Η αιτιολογία της άρνησής τους είναι ότι εκτιμούν πως θα ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου για πλήθος άλλες κατηγορίες εργαζομένων να απαιτήσουν αντίστοιχες εξωδικαστικές ρυθμίσεις. 

2. Το ΓΛΚ ωστόσο δεσμεύτηκε «σαφώς», αφού ήρθε σε επαφή και συνεννόηση με το ΥΠΕΝ, ότι θα συναινέσει στο να συμπεριληφθεί στο επόμενο ΣΝ του ΥΠΕΝ ρύθμιση η οποία να αναγνωρίζει την ΕΑΓΜΕ ως φορέα εξόφλησης των τελεσίδικων δικαστικών αποφάσεων κατά ΙΓΜΕ για την Υπερβάλλουσα μείωση 2013-2018. 

3. Το ΥΠΕΝ, σε αυτή τη βάση, μας έχει διαβεβαιώσει ότι συντάσσει σχετική ρύθμιση για να κατατεθεί στο επόμενο ΣΝ του, που αναμένεται να εισαχθεί στη Βουλή για ψήφιση την επόμενη ή μεθεπόμενη εβδομάδα. Με βάση τα παραπάνω, και επειδή είναι σίγουρο ότι αν προχωρήσουν έτσι θα χρειάζονται τα ποσά των τελεσίδικων δικαστικών αποφάσεων .… «χθες», και πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι θα δοθούν τα σωστά νούμερα γιατί αν περιμένουμε την πληροφόρηση από τον εκκαθαριστή θα έχουμε πρόβλημα, ζητάμε από όλους τους νομικούς παραστάτες των συναδέλφων που έχουν τελεσίδικες αποφάσεις, να μας κοινοποιήσουν το ταχύτερο δυνατό (το καλύτερο θα είναι μέχρι μεθαύριο Παρασκευή 10/2/23) τα ακριβή ποσά των αποφάσεων, τόσο για την υπερβάλλουσα μείωση όσο και τις άλλες επιβαρύνσεις (τόκους υπερημερίας ή άλλα), σε διακριτές στήλες για κάθε ποσό. 

Εμείς θα επικοινωνήσουμε με όσους νομικούς παραστάτες γνωρίζουμε ότι έχουν αποφάσεις, όμως πρέπει και ο καθένας από εσάς που έχει τελεσίδικες αποφάσεις να επικοινωνήσει με τον παραστάτη του για να είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι θα συμπεριληφθούν όλες. 

 Έχουμε ζητήσει επίσης να μας κοινοποιηθεί το ταχύτερο το ακριβές περιεχόμενο της ρύθμισης, ώστε να το συζητήσουμε μεταξύ μας και με τους νομικούς παραστάτες μας, για να δούμε αν και τι παρεμβάσεις χρειάζονται και μπορούν να γίνουν για τη βελτίωση της ρύθμισης πριν την ψήφισή της.   

 το  Δ.Σ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ  ΙΓΜΕ 


Δεν υπάρχουν σχόλια: