16 Νοεμβρίου 2023

ΑΝΑΣΑ: ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΣ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ 15/11/2023

 

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

(ΑΝΑ.Σ.Α.)

Αχαρνές  16/11/2023

Συναδέλφισσες Συνάδελφοι,

Μετά από πρόταση της ΑΝΑ.Σ.Α., χθες 15.11 πραγματοποιήθηκε έκτακτο ΔΣ του Συνδικάτου ΙΓΜΕ με  κύριο θέμα τις εξελίξεις σχετικά με την επιστροφή των καταληστευμένων μισθών μας.

Η ενημερωτική συνάντηση με τους νομικούς παραστάτες μας την προηγουμένη 14.11 έδωσε μια πλήρη εικόνα της αρνητικής κατάστασης και που οδεύει με την ανοχή, αν όχι την προτροπή της πλειοψηφίας Δ.Σ. του Συνδικάτου.

Εν τάχει υπενθυμίζουμε:

  1. Την προτροπή όλων των παριστάμενων νομικών για άμεσες κινήσεις-κινητοποιήσεις με σκοπό την πίεση στην πολιτική ηγεσία, πριν την συγγραφή της ΚΥΑ, για την όσο δυνατόν ευνοϊκότερη μορφή αυτής.
  2. Την λογική υπόθεση όλων, ότι η πολιτική ηγεσία επιθυμεί να κλείσει την υπόθεση με το μικρότερο δυνατό δημοσιονομικό κόστος.
  3. Την εκτίμηση επίσης όλων, ότι μετά την ΚΥΑ δεν πρόκειται να υπάρξει θετική απόφαση αφού υπάρχει η αρνητική απόφαση του Αρείου Πάγου. Επιπρόσθετα οι αποφάσεις εκδίκασης υποθέσεων με δημοσιονομικό κόστος είναι συνήθως με την παρούσα κυβέρνηση αρνητικές.
  4. Την απόθεση της επίλυσης των εκκρεμών υποθέσεων σε μελλοντική πολιτική λύση αφού δεν υπάρχει δικαστική οδός που να επιτρέπει ελπίδες.
  5. Τον de facto χωρισμό των συναδέλφων σε 2 κατηγορίες που θα έχουν ή όχι ελπίδες επιστροφής των δεδουλευμένων τους.

 Στο Δ.Σ. η πλειοψηφία με «εκφραστή» τον πρόεδρό της και απουσία οποιασδήποτε αντίρρησης από τα υπόλοιπα παρόντα μέλη της ΚΕΣΙ (Γαλανάκης, Κουσερής, Ξηρόκωστας και Τσελεπίδης) ανέφερε ότι:

  1. Δεν θεωρεί ότι υπάρχει κανένας λόγος για κινητοποίηση ούτε καν για παρουσία του Δ.Σ. μαζί με τους νομικούς μας στο Υπουργείο με απαίτηση συνάντησης με τον υπουργό. Οι κανόνες «ευπρέπειας» της ΚΕΣΙ επιβάλουν την αποστολή επιστολής «έκφρασης πρόθεσης συνάντησης» και μόνο και αν… σε θετική απάντηση μπορούμε να ενοχλήσουμε τον προϊστάμενο τους υπουργό. Δήλωσε δε με περισσό θράσος ότι τυχόν κινητοποίηση θα χαλούσε το «καλό κλίμα» και θα καθυστερούσε την έκδοση της ΚΥΑ, για την οποία ο πρόεδρος δήλωσε ότι θέλει να εκδοθεί το συντομότερο ως είναι.
  2. Δηλώθηκε από την ηγεσία της ΚΕΣΙ ότι το κείμενο της ΚΥΑ το έχει στην διάθεσή του μόνον ο πρόεδρος, ο οποίος δήλωσε επίσης ότι θεωρεί ότι είναι η βέλτιστη που θα μπορούσε να υπάρξει!!!. Δήλωσε επίσης ως «έγκριτος νομικός» ότι δεν έχει νόημα η προσπάθεια βελτίωσης, αφού όποιος την βελτιώσει θα παρανομήσει…(!) Άρα κατά τη γνώμη του, ίσως οι νομικοί μας που μας προέτρεψαν για πιέσεις στο υπουργείο πριν την έκδοση της ΚΥΑ, έκπληκτοι για την έλλειψη συνδικαλιστικής δράσης από την πλειοψηφία του Δ.Σ. να έχουν άδικο. Ζητήθηκε από όλους τους παρευρισκόμενους της ΑΝΑΣΑ, το κείμενο να δοθεί άμεσα σε όλους τους συναδέλφους. Η απάντηση του Βοναπαρτικής αντίληψης προέδρου, με την συμφωνία όλων των παρόντων μελών της ΚΕΣΙ, ήταν αρνητική. «Δεν δημοσιοποιώ το κείμενο το οποίο διαβουλεύομαι», δήλωσε ο …πρόεδρος, λες και είναι προσωπική του θπόθεση. Δήλωσε επίσης ότι οι νομικοί μας ψεύδονται εσκεμμένα στους ισχυρισμούς τους.

Συνοπτικά

Απορρίφθηκε η πρότασή μας για κάθοδο με μαζική κινητοποίηση στο ΥΠΕΝ και απαίτηση να συναντήσουμε τον Υπουργό από την πλειοψηφία του Συνδικάτου, προκειμένου να απαιτήσουμε να αλλάξει η ΚΥΑ προς το συμφέρον όλων των εργαζομένων και συνταξιούχων. Δεν δέχθηκαν καν να πάμε σε πρώτη φάση μόνο ως Δ.Σ. και να πιέσουμε με την παρουσία μας συνάντηση με τον Υπουργό.

Δεν σεβάστηκαν ούτε την έκκληση όλων των νομικών παραστατών που παραβρέθηκαν και συζήτησαν χθες με τους εργαζόμενους στο ΙΓΜΕ. Αντίθετα ο ..πρόεδρος τους χαρακτήρισε ψεύτες αλλά ισχυρίστηκε ότι δεν ήθελε να συγκρουστεί δημόσια μαζί τους. Ομολόγησε δε, ότι όλα τα στοιχεία της ΚΥΑ με τους συναδέλφους που εντάσσονται ή όχι στην λίστα των ευνοημένων, κρατάει ο ίδιος μυστικά και αρνείται να την δημοσιοποιήσει, ενημερώνοντας μόνο ατομικά όσους τον ρωτούν αν είναι μέσα ή έξω από την ρύθμιση.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ της ΚΥΑ!

Η ηγεσία της ΚΕΣΙ έχει την ευθύνη για την μεθόδευση της μη δυνατότητας επιστροφής των κλεμμένων στην πλειοψηφία των συναδέλφων. Η ηγεσία της ΚΕΣΙ δεν είναι μόνο ο πρόεδρος. Όλα τα μέλη του ΔΣ που ανήκουν στην  ΚΕΣΙ έχουν ακέραια την ευθύνη για τις πράξεις τους, καθώς και την έλλειψη πράξεων τους. Η ανοχή είναι συνενοχή συνάδελφοι. Η συνδικαλιστική δράση δεν είναι προσωπική υπόθεση ενός προέδρου που θεωρεί το συνδικάτο ως ατομική του επιχείρηση. Προστατεύει όλη την πολιτική ηγεσία, αρχής γενομένης από το Γ.Δ. του, μέχρι τον υπουργό του συναγελαζόμενος και διαβουλευόμενος ατομικά γράφοντας στα παλαιά των υποδημάτων τους εργαζόμενους. Συνένοχοι και τα υπόλοιπα μέλη της πλειοψηφίας του Δ.Σ. που τον στηρίζουν.

Είναι πλέον σίγουρο, ότι αν και όταν αποφασίσει το ΥΠΕΝ στην υπό έκδοση ΚΥΑ, αυτή θα κινηθεί στο «πνεύμα» του Νόμου, που σημαίνει ότι θα συνεχιστεί την παρακράτηση των δεδουλευμένων μεγάλου μέρος των εργαζόμενων, ίσως πάνω από 4 εκατ. Ευρώ.

Συνάδελφοι

Η πλειοψηφία του Δ.Σ. Συνδικάτου ξεπουλάει τα δεδουλευμένα των συναδέλφων κλείνοντας την υπόθεση με το μικρότερο δυνατό κόστος για τα αφεντικά τους. Ξεπούλησαν αγώνες τόσων ετών σχηματίζοντας το «καλύτερο» εργοδοτικό σωματείο που έχει υπάρξει.

Η διεκδίκηση ενός δίκαιου αιτήματος, δεν γίνεται με την πειθώ και τις συναντήσεις με τσάι και κουλουράκια. Γίνεται με αγώνες στο δρόμο, με χάλασμα της μόστρας του υπουργού, με θυσίες. Σε όλη την παγκόσμια ιστορία οι εργαζόμενοι με αγώνες κατακτούν τα δικαιώματα τους με αγώνες δείχνοντας ανυπάκουή στις ορέξεις των κυβερνήσεων και εργοδοτών για ολικό τσάκισμα των εργασιακών δικαιωμάτων.

Καλούμε τους συναδέλφους να πάρουν την τύχη τους στα χέρια τους.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΕΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΕΙ ΤΗΝ ΚΥΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ, χωρίς αστερίσκους.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ όλα τα κλεμμένα σε όλους τους συναδέλφους ΤΩΡΑ, και όχι η καλομαγειρεμένη «γιαλαντζί» ΚΥΑ που προετοιμάζεται μυστικά εδώ και καιρό με τον πρόεδρο και κάποιους παρατρεχάμενους που πάνε χωρίς ενημέρωση μόνοι τους, τρίβονται στους παράγοντες του Υπουργείου και αποφασίζουν για μας χωρίς εμάς!

Συνάδελφοι σας καλούμε σε Αγωνιστική Συσπείρωση και Επιφυλακή και αν χρειαστεί να κάνουμε κάθοδο στο ΥΠΕΝ και χωρίς τη απόφαση της πλειοψηφίας.

Μας πουλάνε……

Εμείς επιμένουμε και τα θέλουμε όλα και για όλους τώρα!

Η Ε.Γ. της ΑΝΑ.Σ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια: