08 Δεκεμβρίου 2023

ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΙΓΜΕ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΕΝΕΡΓΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2023 12:00 ΣΤΟ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ!

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Αχαρνες,

8/12/2023

 

ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΙΓΜΕ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΕΝΕΡΓΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ

ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2023 12:00  ΣΤΟ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ!

 

 

Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, κλιμακώνουν το Αγώνα τους για να μείνει η ΛΑΡΚΟ ανοιχτή, οργανώνοντας παράσταση διαμαρτυρίας ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 12:00 ΣΤΟ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, για να μην περάσουν τα καταστροφικά σχέδια της κυβέρνησης της ΝΔ, που εκχωρεί σε ημέτερους αυτήν την στρατηγική, εμβληματική, δημόσια μεταλλευτική επιχείρηση. Σχέδια που ολοκληρώνονται στο τέλος του Δεκέμβρη 2023 απολύοντας όλους τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ.

Επίσης Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΙΓΜΕ θα  συμμετάσχει στην σύσκεψη - συλλαλητήριο που πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του Σωματείου  την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου στο Κινηματογράφο Ίλιον του οικισμού ΛΑΡΚΟ στην Λάρυμνα στις 10.30 πμ, με περιεχόμενο: την  κλιμάκωση του αγώνα για την συντήρηση και επαναλειτουργία της ΛΑΡΚΟ, την διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας, των δικαιωμάτων, την καταβολή του κλεμμένου μόχθου τους, αλλά και τον συντονισμό  κοινού αγώνα με τα δίκαια αιτήματα των άλλων εργαζομένων, αγροτών και ελεύθερων επαγγελματιών της ευρύτερης περιοχής.

Συνοπτικά και σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα δεδομένα, από τις 25 έως τις 30 Δεκεμβρίου 2023 απολύονται ανά ομάδες οι 60 περίπου εργαζόμενοι των εργολαβιών και στις 31 Δεκεμβρίου λήγουν οι συμβάσεις όλων των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ.

Η απαίτηση των εργαζομένων σε αυτή την φάση είναι: να ανανεωθούν οι συμβάσεις όλων των εργαζομένων μέχρι η ΛΑΡΚΟ να μεταβιβαστεί στον νέο ιδιοκτήτη και μέχρι τότε, με ευθύνη της κυβέρνησης, να υπάρξει διάλογος μεταξύ εργαζομένων και νέου ιδιοκτήτη και υλοποίηση σχεδίου συντήρησης - προετοιμασίας επαναλειτουργίας.

Απαιτούμε από την Κυβέρνηση να δεχτεί τα αιτήματα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ:

  • Να σταματήσει εδώ και τώρα το έγκλημα στην ΛΑΡΚΟ.
  • Να σταματήσει εδώ και τώρα ο μαρασμός των περιοχών γύρω από αυτή.
  • Να μην υπάρξει κανένας άνεργος από 1/1/2024.
  • Να μετατρέψει τις συμβάσεις εργασίας από ορισμένου, σε αορίστου χρόνου.
  • Να επιστρέψει τον κλεμμένο μόχθο των εργαζομένων.
  • Να επαναφέρει τα δώρα εορτών και το επίδομα αδείας.
  • Να υλοποιηθεί σχέδιο συντήρησης και ενιαίας επαναλειτουργίας με όλους τους εργαζόμενους στην εργασία και συγκροτημένα δικαιώματα.

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ

 

Το ΔΣ του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΙΓΜΕ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: