31 Μαΐου 2024

ΑΝΑΣΑ: H IΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ.....

 

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

(ΑΝΑ.Σ.Α.)

                           ΚΕΣΙ - H IΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ

Αχαρνές 31/05/2024

Συναδέλφισσες Συνάδελφοι,

Μετά την αποτυχημένη Γενική Συνέλευση την περασμένη εβδομάδα, (λόγω μη επαρκούς προσέλευσης συναδέλφων), πραγματοποιήθηκε χθες ΔΣ του Συνδικάτου, για να πάρει αποφάσεις σχετικά με τις δράσεις μας και για να πιέσουμε το ΥΠΕΝ-ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ να μας επιστρέψουν επιτέλους πίσω, τα κλεμμένα.

Η πρόταση μας ήταν:

1.      Να βγει καταγγελτικό δελτίο τύπου για τον εμπαιγμό του ΥΠΕΝ – ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ για την πάγια παρελκυστική τακτική να μας παραπέμπουν πότε στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και πότε στην Διοίκηση της ΕΑΓΜΕ, εφευρίσκοντας κάθε φορά που… υποτίθεται ότι έρχεται η λύση στο χρόνιο και δίκαιο αίτημά μας, διάφορες γραφειοκρατικές πατέντες και υπηρεσιακές αναγκαιότητες που ΑΠΟΜΑΚΡΎΝΟΥΝ  επί χρόνια, αυτή τη λύση στο αόριστο μέλλον.

2.      Μετάβαση του ΔΣ/ Συνδικάτου στο ΥΠΕΝ την Δευτέρα 3/6/2024 για πίεση απευθείας στον Υπουργό ΠΕΝ και αν δεν υπάρξει άμεσο θετικό αποτέλεσμα,

3.      Την Τρίτη ή Τετάρτη προειδοποιητική κινητοποίηση του προσωπικού στο ΥΠΕΝ.

Η πρόταση της ΚΕΣΙ ήταν «αν χρειαστούν κινητοποιήσεις αυτές να γίνουν στο τελευταίο δεκαήμερο του Ιουνίου 2024», με διάφορα λογικοφανή προσχήματα, δηλ. μετά τις Ευρωεκλογές, για να μην ενοχληθεί προφανώς ο υπουργός η διοίκηση, η κυβέρνηση, ενώ ακριβώς αυτό είναι το θέμα μας. Να ενοχληθούν.  Κανένας αγώνας δεν κερδήθηκε στη βάση του ασφαλούς πεδίου των κυβερνήσεων και των Διοικήσεων έναντι των εργαζομένων.  

Στην ψηφοφορία των 2 προτάσεων που ακολούθησε σύσσωμη η ΚΕΣΙ ψήφισε την δική της πρόταση (Γαλανάκης, Αναγνωστοπούλου, Τσελεπίδης, Ξηρόκωστας, Κανελλόπουλος, Πάσχος).

Αυτή τους η απόφαση και η επίμονη άρνησή τους να πιέσουμε άμεσα προεκλογικά καταδεικνύει πλέον καθαρά ότι:

  1. Δεν θέλουν να χαλάσουν το προεκλογικό «image» της κυβέρνησης (αφού όλοι τους είναι φίλα προσκείμενοι των Διοικήσεων των τελευταίων ετών ) και,
  2. Δεν θέλουν να λυθεί το ζήτημα στο σύνολο των διεκδικήσεων και αφήνουν στην χρονική αοριστία μιας μελλοντικής οποιασδήποτε ΚΥΑ τυχόν υπογραφεί (ίσως και μετά από χρόνια και ποιος ξέρει το περιεχόμενό της…), την ικανοποίηση του χρόνιου, δίκαιου αιτήματός μας, και πιθανά και με άλλον υπουργό που θα ζητήσει παρελκυστικά να ενημερωθεί από την αρχή.
  3.  Καταγγέλλουμε επίσης την αντισυνδικαλιστική συμπεριφορά του Προέδρου (Γαλανάκης), ο οποίος πήγε μόνος (όλως τυχαίως) να δει τον υπουργό (πέρναγε απέξω από το ΥΠΕΝ και τον φώναξε …επάνω) και επίσης όλως  τυχαίως μόνος του είδε τον Γ.Δ. της ΕΑΓΜΕ στον διάδρομο… όπου τον διαβεβαίωσε ότι: «ότι ήταν να κάνει το έκανε..», αλλά χωρίς να του πει τι ακριβώς έκανε.

Έχουμε πλέον κάθε λόγο να μην πιστεύουμε τις διαβεβαιώσεις του Προέδρου, που αντί να σεβαστεί τους κανόνες και το καταστατικό του Συνδικάτου, αλλά και την συμφωνία μας από το πρώτο ΔΣ στη νέα θητεία μετά τις εκλογές (του Συνδικάτου), συνεχίζει την προηγούμενη τακτική της ΚΕΣΙ να διαπραγματεύονται πρόεδρος και γραμματέας μόνοι τους και τώρα που δεν έχει το συνδικαλιστικό του «ταίρι», συνεχίζει το ίδιο βιολί μόνος του, χωρίς να αντιλαμβάνεται την τεράστια ευθύνη που αναλαμβάνει με αυτές τις αντιθεσμικές  και αντισυνδικαλιστικές πρακτικές, έναντι όλων των εργαζομένων.

Αυτό γίνεται διότι του έχουν δώσει εντολές οι ομοϊδεάτες του της κυβέρνησης και της διοίκησης να μην «κουβαλάει» μαζί του στις όποιες συναντήσεις τους, «ενοχλητικούς»…

Καταγγέλλουμε την χθεσινή κυβερνητική απόφαση της πλειοψηφίας (ΚΕΣΙ) για μετάθεση των κινητοποιήσεων μετεκλογικά.

Καταγγέλλουμε την Διοίκηση της ΕΑΓΜΕ για εμπαιγμό και απόκρυψη στοιχείων και ενημέρωσης που κάνει (δήθεν» για μας, ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ…!

Καταγγέλλουμε ΥΠΕΝ – ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ για εμπαιγμό για την καθυστέρηση της ΚΥΑ, αλλά και την πρόθεσή της να εξανεμίσει τους παράνομα παρακρατημένους μισθούς μας (2013-2018), με το κόλπο του θα θα θα θα στο αόριστο μέλλον ( δεν έχει όριο η αοριστία..).

Συναδέλφισσες Συνάδελφοι,

Η επταετής συνδικαλιστική «αφασία» της ΚΕΣΙ έφερε αρνητικά αποτελέσματα στους συναδέλφους που δεν εμπιστεύονται πλέον κανέναν και δεν έχουν διάθεση ούτε να κατέβουν και να συμμετάσχουν ενεργά στις συνελεύσεις που είναι το ΑΝΩΤΑΤΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ!

Σας καλούμε σε συσπείρωση στην ΑΝΑΣΑ, για να ανασυγκροτήσουμε την λειτουργία του Συνδικάτου ΜΑΣ!

Ο Συνδικαλισμός δεν είναι τρομοκρατία. Είναι η υγιής εργασιακή συνείδηση που σε συλλογικό επίπεδο μεταμορφώνει τον ατομικό φόβο και την ατομική ανασφάλεια σε διεκδίκηση και αξιοπρέπεια για καλύτερους όρους ζωής και δουλειάς.

Κανείς δεν μας χάρισε τίποτα, ότι κατακτήσαμε αυτό έγινε με ΑΝΕΝΔΟΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ και έτσι θα πρέπει να συνεχίσουμε!

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!!!!!

 

Η Ε.Γ. της ΑΝΑΣΑ

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: