08 Ιουνίου 2024

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΤΗΣ ΚΕΣΙ

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΥΝΕΠΕΙΑ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ (ΑΝΑ.Σ.Α.)

Αχαρνές 8/6/2024

4 ψήφοι = 6

Αυγατίζουν τα κουκιά με το βλέμμα στο μέλλον………..

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η τελευταία ανακοίνωση της ΚΕΣΙ καταγγέλλει την παράταξή μας για παλαιό-κομματικές πρακτικές, παραπληροφόρηση, τρομοκρατία και εμμονή επίδοσης κομματικών διαπιστευτηρίων, για να καλύψει τον προκλητικό κυβερνητικό συνδικαλισμό που θρασύτατα προσπαθεί να επιβάλλει.

Η ανακοίνωση παρακάμπτει πολύ σοβαρά ζητήματα όπως το 25%, το θέμα των προσλήψεων και των βαρέων και ανθυγιεινών, δίνοντας έμφαση στα εξής ζητήματα:

Ζήτημα 1ο 

Η ΑΝΑΣΑ «κατηγορείται» ότι ζήτησε η ενημερωτική συνέλευση να μετατραπεί σε έκτακτη.

Απάντηση

Η ΑΝΑΣΑ βάσει του καταστατικού ζήτησε 3 μέρες πριν την  συνέλευση να γίνει πρόσκληση για Έκτακτη Κατεπείγουσα Γεν. Συνέλευση. Η Εκτελεστική Γραμματεία συμφώνησε με την προϋπόθεση αν δεν  υπάρχει απαρτία για Γενική συνέλευση, να γίνει τουλάχιστον ενημερωτική συγκέντρωση. Διαπιστώσαμε ότι απαρτία υπήρχε και η συνέλευση ξεκίνησε κανονικά με όλες τις διαδικασίες που ορίζει το καταστατικό (εξελέγη προεδρείο και άνοιξε κατάλογος ομιλητών).

Η  Γενική Συνέλευση είναι το ανώτατο όργανο του Συνδικάτου (Αρθρο 20 παρ. 1.: Η Γενική Συνέλευση των μελών είναι το κυρίαρχο όργανο του Συνδικάτου και αρμόδια για κάθε θέμα που το αφορά. Οι αποφάσεις της είναι έγκυρες εφόσον παίρνονται σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου και του καταστατικού που είναι υποχρεωτικές για τα μέλη του Συνδικάτου….), κι όμως η ΚΕΣΙ μας «καταγγέλλει» γιατί θελήσαμε την υλοποίησή της….(!) Είναι γνωστή η πρακτική της ηγεσίας της ΚΕΣΙ να μην εμπιστεύεται τις καταστατικές, δημοκρατικές διαδικασίες και την γνώμη των συναδέλφων μέσα από γενικές συνελεύσεις, ώστε να παίρνει αποφάσεις εν κρύπτω πρόεδρος και γραμματέας. Αυτή η πρακτική των μη συνελεύσεων, έδιωξε τους συναδέλφους από την ενεργή δράση μέσα στο συνδικάτο. Είναι κοινό μυστικό η προσπάθεια απαξίωσης των συλλογικών οργάνων από την ηγεσία της ΚΕΣΙ, και η μετατόπιση της ευθύνης «μη συμμετοχής» στους ίδιους τους συναδέλφους, προσβάλλοντας προκλητικά την νοημοσύνη των συναδέλφων.    

Ζήτημα 2ο

Οι συνάδελφοι της ΚΕΣΙ δηλώνουν τη «θλίψη» τους για το γεγονός ότι η ΑΝΑΣΑ «επιχείρησε» να μην επιτρέψει στο συνάδελφο από την Πρέβεζα να ψηφίσει….(!)

Απάντηση

Το καταστατικό μας (άρθρο 13) και ο Ν. 1264 ορίζει ότι οποιαδήποτε ψηφοφορία σε ΔΣ πρέπει να γίνεται με φυσική παρουσία.

Ο συνάδελφος Πάσχος, αντί να φροντίσει να είναι παρόντας στο ΔΣ,   προτίμησε να είναι  σε «reunion» συμμαθητών του, όπως μας είπε (ακουγόταν και απαλή μουσική μέσω παρασίτων και παρεμβολών). Αφού τοποθετήθηκε, έκλεισε η γραμμή και έγινε εκ νέου σύνδεση την ώρα της ψηφοφορίας, χωρίς φυσικά να ακούσει όλες τις τοποθετήσεις των συναδέλφων. Μετά από αναρίθμητες απόπειρες να βρεθεί ο συνάδελφος στο τηλέφωνο, ακούσαμε ένα «ΝΑΙ σε όλα», μη ξέροντας τι ακριβώς ψηφίζει, μαζί με απροσδιόριστους ήχους ποτηριών μέσα από μια μαύρη οθόνη.

Στις διαμαρτυρίες της ΑΝΑΣΑ για το διαβλητό και το αστείο της διαδικασίας, απάντηση δεν πήραμε. Η ΑΝΑΣΑ δεν πρόκειται να δεχθεί τον διασυρμό και τον εκφυλισμό της διαδικασίας με την προσβλητική για τα υπόλοιπα μέλη. Αν ο συνάδελφος και η παράταξή του δεν σέβονται την διαδικασία θα τηρηθεί το καταστατικό μας, ας πάρουν και την ευθύνη τους. Σύμφωνα με αυτό η ψήφος του συν. Πάσχου δεν ισχύει.  Εμείς δεν πρόκειται να δεχτούμε τηλεπαθητική ψήφο! Ούτε και αυτή τη θεωρούμε έγκυρη!

Ζήτημα 3ο

Οι συνάδελφοι της ΚΕΣΙ, καταγγέλλουν μέλη της ΑΝΑΣΑ (πείτε μας ποια) για φωνασκίες, ύβρεις και τραμπούκικες συμπεριφορές στο πρόσωπο του ταμία του Συνδικάτου.

Απάντηση

Ο ταμίας του Συνδικάτου έχει όνομα και λέγεται Βασίλης Τσελεπίδης ο οποίος είναι και διευθυντής προσωπικού (και παρανόμως μέλος του Συνδικάτου), όπου με το γνωστό σε όλους ειρωνικό του ύφος άρχισε να προσβάλει και να απειλεί διακόπτοντας με αχαρακτήριστες εκφράσεις επιπέδου χαμαιτυπείου το συνάδελφο Κώστα Κοντοδήμο,  τη στιγμή που έθετε υπόψη του ΔΣ την πρόταση της παράταξής μας για το 25%. Συγκεκριμένα, όχι μόνο τον πρόσβαλλε προσωπικά και ηθικά αλλά τον απείλησε και υπηρεσιακά (με απόλυση). Όταν πήρε μια απάντηση που δεν του άρεσε, αποχώρησε από το ΔΣ. Τον «επέστρεψε» αρκετά αργότερα όταν η ΚΕΣΙ μετά από επίμονα τηλεφωνήματα, που χρειαζόταν ψήφους για να περάσει την κυβερνητική πρότασή της και κατόπιν έφυγε ξανά….

Επιπλέον, θέλουμε να ενημερώσουμε τους συναδέλφους ότι μετά το ΔΣ ο συνάδελφος Κοντοδήμος πήγε για υπηρεσιακό θέμα στο γραφείο του συνάδελφου Γαλανάκη. Εκεί ήρθε ο συν. Τσελεπίδης που από θέση «ισχύος» ως  Δντης προσωπικού και με έπαρση χιλίων καρδιναλίων επανέλαβε τις ύβρεις (γελοίε, αλήτη, σκάσε, τραμπούκε κλπ., καλώς και τις απειλές περί απόλυσης θα σου κάνω χαρτί και θα σε διώξω, θα δεις ποιος είναι ο Τσελεπίδης).

Ο συνάδελφος Κοντοδήμος με την παραίνεση του προέδρου Γαλανάκη δεν απάντησε και δεν έδωσε συνέχεια στο πολύ σοβαρό αυτό περιστατικό απειλών από Δντή-Ταμία σε υπάλληλο με την πρόθεση να μην εκφυλιστεί κι άλλο ο θεσμός. Αλλά τελικά ο θεσμός εκφυλίστηκε με την ανακοίνωση της ΚΕΣΙ.

Συνάδελφοι η πλάκα με την Διοίκηση να έχει εισχωρήσει μέσα στο Συνδικάτο δια του προσωπάρχη δεν πάει άλλο. Δεν επιτρέπεται ακόμη και από τον αντεργατικό νόμο Χατζηδάκη (4808/2021). Δεν δικαιούται να είναι μέλος του συνδικάτου και ο νόμος δεν επιδέχεται ερμηνειών.

Θεωρούμε από αυτή τη στιγμή τον προσωπάρχη εκτός μέλους του Συνδικάτου. Η ΚΕΣΙ καλείται να τον αντικαταστήσει στο Δ.Σ. με αναπληρωματικό μέλος.

Ας ζητήσει συγνώμη για το συμβάν και ας παραιτηθεί οικειοθελώς από το Συνδικάτο για να λήξει ομαλά αυτή η φαυλότητα.

 

 

Ζήτημα 4ο

Οι συνάδελφοι της ΚΕΣΙ, θρασύτατα καταγγέλλουν: …«μια μικρή ομάδα των παλαιο-συνδικαλιστών της ΑΝΑΣΑ, η οποία με τη συνήθη τακτική, επιμένει να παραπληροφορεί, να προσπαθεί να τρομοκρατήσει και να απογοητεύσει τους συναδέλφους, με μόνους και σαφείς στόχους τα κομματικά τους διαπιστευτήρια που πρέπει να αναδειχθούν εν όψει ευρωεκλογών»

Απάντηση

Με την παρουσία της ΑΝΑΣΑ στο ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ, δεν θα γίνει ποτέ εργοδοτικό σωματείο, όσο κι αν τρίβουν τα χέρια τους από χαρά κυβέρνηση-υπουργείο-διοίκηση.

Εξάλλου είναι γνωστές οι σχέσεις της ηγετικής ομάδα της ΚΕΣΙ με το κυβερνών κόμμα και τις στενές καθημερινές επαφές με την Διοίκηση-κυβέρνηση, για αυτό το λόγο  «επιβραβεύονται» καθημερινά για την προσπάθειά τους να μετατρέπουν το συνδικάτο εργαζομένων του ΙΓΜΕ σε εργοδοτικό σωματείο, με θέσεις «ευθύνης» με δόξα και επιδόματα ενώ τα  μέλη της ΑΝΑΣΑ με πολυετή εμπειρία και γνώση στον τομέα και ειδικότητα που εργάζονται τοποθετούνται σε θέσεις ψυγείο, γεγονός που δημιουργεί σοβαρά λειτουργικά ζητήματα στη λειτουργία του φορέα.

Συνάδελφοι,

1.              Ο Πρόεδρος του Συνδικάτου συνεχίζει στην αντικαταστατική, αντιδημοκρατική και αντισυνδικαλιστική τακτική, να αγνοεί προκλητικά όλη την Εκτελεστική Γραμματεία και πηγαίνει μόνος του σε συναντήσεις με τη διοίκηση της ΕΑΓΜΕ και παράγοντες του υπουργείου.

Ενημερώνουμε την ΚΕΣΙ ότι βάσει του καταστατικού μας: Η ΕΓ του Συνδικάτου είναι το ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ (αρθρο 11, παρ 4 «… Η Ε.Γ. είναι 5μελής και αποτελείται από μέλη του Δ.Σ. Το Δ.Σ. συνεδριάζει μέσα σε 7 μέρες από τη μέρα ανακήρυξης των μελών του με πρωτοβουλία του συμβούλου που πήρε το μεγαλύτερο αριθμό ψήφων που εκτελεί συγχρόνως και χρέη προσωρινού Γραμματέα του Δ.Σ. και εκλέγει με απλή αναλογική τα 5 μέλη της Ε.Γ. που αποτελούν και το προεδρείο του Δ.Σ.»! 

ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΑΝΤΙΘΕΣΜΙΚΑ ΚΑΙ ΜΗ ΠΙΣΤΕΥΤΑ ΓΙΑ ΟΣΑ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΘΕΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΗΘΕΝ ΕΚΑΝΕ ΣΤΟ ΥΟΥΡΓΕΙΟ, ΜΕ ΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ!!!!

2.              Το συνδικάτο οφείλει να καταδικάσει τις θρασύτατες απειλές απόλυσης και το υβρεολόγιο του «προσωπάρχη» ταμία του Συνδικάτου στον Συνάδελφο. Η ΑΝΑΣΑ επιφυλάσσεται περί παντός συνδικαλιστικού και νομικού δικαιώματός, αν τολμήσει να υλοποιήσει τις απειλές ο προσωπάρχης!

3.               Ο Τσελεπίδης ως  προσωπάρχης δεν θεωρείται πλέον  μέλος του Συνδικάτου. Άμεσα να γίνουν οι διαδικασίες αντικατάστασής του.

4.              Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων Κ. Λασκαρίδης, ακολουθώντας την τακτική του προκατόχου του, δεν ενημερώνει κανέναν το Συνδικάτο για να θέματα του ΔΣ-ΕΑΓΜΕ, ενώ εκ των καθηκόντων του, ως συνδικαλιστικό όργανο του Συνδικάτου, οφείλει να ενημερώνει έγκαιρα τους εργαζόμενους (πριν την συνεδρίαση του ΔΣ), από τους οποίους έχει εκλεγεί για να προστατεύσει τα συμφέροντά τους, για τα θέματα που τίθενται στο ΔΣ του ΙΓΜΕ, ώστε να καθορίζεται η θέση μας στην ψηφοφορία του ΔΣ ΙΓΜΕ για όλα τα θέματα. Αρνήθηκε να δώσει τα θέματα που του τελευταίου ΔΣ στο Συνδικάτο. Του θυμίζουμε ότι είναι εκπρόσωπός μας, ο οποίος ψηφίστηκε στις εκλογές του Συνδικάτου (6/2/2024)  και όχι διορισμένος από την κυβέρνηση. 

5.              Για το ζήτημα των κλεμμένων (κατά την ΚΕΣΙ) λύνεται πάντα «σε λίγες μέρες», καθυσυχάζοντας τους συναδέλφους για να μην αντιδράσουν αγωνιστικά, έτσι πέρασαν σχεδόν 6 χρόνια, χωρίς να ενοχληθεί η κυβέρνησή τους που σκοπό έχει να μας τα ..εξαερώσει…. Και η λύση που κοκορεύονται ότι πέτυχαν αν και όταν πραγματοποιηθεί θα αφορά το 1/5 των κλεμμένων.

 

Αιδώς και πάλι Αιδώς Αργείοι

 

Η ΕΓ ΤΗΣ ΑΝΑΣΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: