14 Ιουνίου 2024

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΕΣΙ

 ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

(ΑΝΑ.Σ.Α.)

 ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΕΣΙ

Αχαρνές 14/6/2024

Συναδέλφισσες Συνάδελφοι,

Μια συναπτή επταετία «πλειοψηφίας» των κεσέδων, είχε σαφή και απτά αποτελέσματα. Στοχευμένες τακτικές του ηγετικού κονκλάβιου του διασπαστικού αυτού μορφώματος,  στόχο είχαν την απομόνωση κάθε έντιμης φωνής που θεωρείτο επικίνδυνη για τα σχέδια ξεπουλήματος του Ινστιτούτου.

Η ΚΕΣΙ αποδείχθηκε καθαρά ότι ήταν ουσιαστικά δημιούργημα μια μικρής ομάδας ανθρώπων (κυρίως διευθυντών-προϊστάμενων, αρεστών στις διοικήσεις)  που σχεδίαζε το ΙΓΜΕ της επόμενης μέρας ως οχετό διοχέτευσης κονδυλίων στην αγορά, καθώς και την μετατροπή του σε αυτό που όλοι ζούμε καθημερινά χωρίς περαιτέρω χαρακτηρισμούς. Ενός μικρού μέχρι ανυπαρξίας ΙΓΜΕ αν το Συνδικάτο δεν πιέσει άμεσα για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού Μιας ομάδας που χειραγώγησε συναδέλφους και εκμαύλισε συνειδήσεις με οφίτσια και υποσχέσεις εξουσίας. Η χρησιμοποίηση δε μερικών συναδέλφων έδωσε το άλλοθι μιας «αριστεροσύνης» στο μόρφωμα.

Η τακτική του κονκλάβιου ήταν απλή. Καλλιέργησε συστηματικά, με την αγαστή συνεργασία των Διοικήσεων, την απογοήτευση και την απάθεια στους συναδέλφους, απωθώντας τους από κάθε συλλογική και συνδικαλιστική δράση. Μετά τους κουνούσε το δάχτυλο κατηγορώντας για την απραξία τους με απίστευτους χαρακτηρισμούς, που οι περισσότεροι ήταν μέλη ή ψηφοφόροι  τους. Γκεμπελική τακτική.

Μερικοί συνάδελφοι που έμειναν στο μετερίζι του αγώνα φαινόντουσαν αρχικά στα μάτια τους ως ακίνδυνοι για την υλοποίηση του σχεδίου τους. Όταν όμως άρχισαν οι συναγωνιστές αυτοί συνάδελφοι, να έχουν απήχηση, εκθέτοντας τα γεγονότα, με τους ισχυρισμούς τους να αποδεικνύονται καθημερινά, έγιναν επικίνδυνοι για το κονκλάβιο. Τότε άρχισε η κατασυκοφάντηση χαρακτήρων σε προσωπικό επίπεδο. Ο συναγωνιστής Κ. Κοντοδήμος, θεωρείτο κατ΄ αυτούς ως ένας μειωμένης απειλής για το σύστημα. Κατ’ αρχήν προσεγγίστηκε για να ενταχθεί στο ευρύτερο σύστημα (πάγια εργοδοτική τακτική). Μετά την άρνησή του τοποθετήθηκε στο «ψυγείο», (όπως τόσοι και τόσοι άλλοι αξιόλογοι συνάδελφοι με εμπειρία και αξία, στην ζωή αυτού του Ινστιτούτου). Ταυτόχρονα εκλέχτηκε στο ΔΣ του Συνδικάτου από το 2019  έως και σήμερα. Από το 2020 εκλέχτηκε στο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Μεταλλωρύχων Ελλάδας. Μέλος της Ε.Γ. της Ομοσπονδίας υπηρετεί μέχρι σήμερα βοηθώντας αφιερώνοντας άπειρο από τον προσωπικό  του χρόνο στην αντίσταση του κινήματος στο σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα. Αυτός είναι ο κύριος λόγος που έγινε στόχος σε αυτούς που προστατεύουν την διατήρηση του σάπιου συστήματος και προσπαθούν να δημιουργήσουν προϋποθέσεις συνδικαλιστικής δίωξης εναντίον του.

Σχετικά όμως με την λειτουργία του Συνδικάτου:

1.      Ο Β. Τσελεπίδης με τους ισχύοντες νόμους δεν θα έπρεπε να είναι μέλος του Συνδικάτου, εκτός αν  παραιτηθεί από την θέση του Δντη Προσωπικού (Ν. 1264/1982, Άρθρο 14 παρ 3, και Ν. 4808/2021 άρθρο 88).

2.      Όσο για την συνεχή επί σχεδόν πενταετίας συμπεριφορά Δντη Προσωπικού προς τον συνάδελφο Κ. Κοντοδήμο (αλήτη, γελοίε, σκάσε, βούλωσέ το, επικίνδυνε, θα σου κάνω χαρτί και θα σε απολύσω, θα δεις ποιος είναι ο Τσελεπίδης κλπ), δεικνύουν ακόμη μια φορά τις αιτίες που θα πρέπει να είναι εκτός συνδικάτου ο εκάστοτε Δντης προσωπικού,  βάσει του ισχύοντος νομικού πλαισίου. Είναι ασυμβίβαστο!

  1. Για τον συν. Πάσχο ισχύει ότι έχει ήδη ειπωθεί. Το καταστατικό μας (άρθρο 13) και ο Ν. 1264 ορίζει ότι οποιαδήποτε ψηφοφορία σε ΔΣ πρέπει να γίνεται με φυσική παρουσία

Και τώρα η ταμπακιέρα:

Τα αιτήματά μας ήταν για κινητοποίηση στο ΥΠΕΝ που αποτράπηκε με «σαθρή» πλειοψηφία (6-5) από την ΚΕΣΙ:

1.      Προσλήψεις – βιωσιμότητα για την συνέχιση του ΙΓΜΕ

2.      Ανθυγιεινό

3.      Κλεμμένοι μισθοί 2013-2018

Αποτέλεσμα: Θυμίζουμε την πρότασή τους που μας «νίκησαν» στο τελευταίο ΔΣ, «ότι αν μέσα στο Ιούνιο δεν υπογραφεί η ΚΥΑ, από τις 20-30 Ιουνίου, θα γίνουν κινητοποιήσεις»! Σε έξι μέρες έχουμε 20 Ιουνίου!  Έχουν οι συνάδελφοι της ΚΕΣΙ κάποια θετική εξέλιξη για αυτό; Ή μήπως η ΚΕΣΙ θα πλειοψηφήσει και πάλι να μην γίνουν κινητοποιήσεις. Και όλα αυτά για την σύνταξη μιας ΚΥΑ πού αν, ή όταν συνταχθεί, θα αφορά το 1/5 των κλεμμένων. Αυτή είναι η «προσφορά» της ΚΕΣΙ τα τελευταία 7 χρόνια. Προκαλούν την απογοήτευση των συναδέλφων ώστε να αποδεχθούν ότι ξεροκόμματο τους δώσουν. Και η παρουσίαση του ξεπουλήματος ως λύσης.

Παρά ταυτα, θα στηρίξουμε κάθε δράση ή κινητοποίηση που θα έχει ως σκοπό να σταματήσει ο εμπαιγμός από Διοίκηση, ΥΠΕΝ, Κυβέρνηση!

Αυτός είναι ο σύγχρονος «πολιτισμένος» συνδικαλισμός τους, που αυτοαποκαλούνται. Να υποβοηθούν την κυβέρνηση στην παρελκυστική τακτική της μέχρι το ΙΓΜΕ να διαλυθεί βιολογικά ήσυχα, ανώδυνα, με κατ’ επίφαση «εργασιακή ειρήνη», με ένα ΙΓΜΕ ασφαλές για την κυβέρνηση, χωρίς αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Τολμάτε εσείς να μιλάτε για ρατσισμό; Όταν ειρωνεύεστε ή χλευάζετε κάθε συνάδελφο που δεν σας μοιάζει;

Ο Γ.Δ. ήταν παρών στην αντίδραση του Κ. Κοντοδήμου στην άθλια ειρωνεία του ομοϊδεάτη σας εναντίον του. Ο Πρόεδρος και η γραμματέας του ΣΕΓ ζήτησε συγγνώμη εκ μέρους του ομοϊδεάτη σας και τόνισε πως δεν εκφράζουν την παράταξή σας στον ΣΕΓ αυτού του είδους οι ρατσιστικές συμπεριφορές. Τώρα σας εκφράζουν συνάδελφοι;

Αυτός είναι ο «σύγχρονος» πολιτισμός σας και η δημοκρατία σας. Ντροπή σας! Και σε μάς τηλεφωνούν και καταγγέλλουν τον άθλιο ρατσιστή που ξεστόμισε αυτό το μίσος, εναντίον του συναγωνιστή μας. Ναι, εμείς είμαστε περήφανοι για τον Κώστα Κοντοδήμο!!! Εσείς νοιώθετε περήφανοι για τον ρατσιστή φίλο σας; Όμοιοι ομοίω..! Να τον χαίρεστε.. «Πες μου τον φίλο σου να σου πω ποιος είσαι.

Ο «σύγχρονος» συνδικαλιστικός πολιτισμός σας, «καταγράφτηκε» τότε που μαζί με τη διοίκηση από το 2020 επιτεθήκατε σε γυναίκες συναδέλφους μας, την μια ήθελαν να την διώξουν, σε δυο Συναδέλφισσες τις καθαίρεσαν από τα καθήκοντά τους και σε άλλες τρεις τουλάχιστον τους αφαίρεσαν αρμοδιότητες. Στην πρότασή μας το Συνδικάτο να παρέμβει να τις βοηθήσει, αρνήθηκαν κατηγορηματικά, με το σκεπτικό ότι δήθεν «το συνδικάτο δεν επεμβαίνει σε διοικητικές πράξεις.., αυτές είναι αρμοδιότητα της Διοίκησης». Δηλαδή αν αύριο με μια Διοικητική πράξη το ΙΓΜΕ κλείσει, κατά τους κεσέδες δεν μας αφορά!!! Και οι εφεδρείες-απολύσεις 137 συναδέλφων το 2011 μας με διοικητικές πράξεις ήταν, αλλά το Συνδικάτο τις απέτρεψε οριστικά με οργανωμένο μαζικό τετράχρονο αγώνα. Η παράταξη μας τις υπερασπίστηκε με επιτυχία, γεγονός που σας τάραξε.. περαστικά!

Όχι δεν είμαστε ίδιοι, ούτε σας μοιάζουμε! Εμείς είτε πλειοψηφία είτε μειοψηφία, παλεύουμε για τα συμφέρονται των εργαζομένων, αντίθετα με εσάς που οι εκλεγμένοι σας φροντίζουν να τακτοποιήσουν μέσω του Συνδικαλισμού τα τελείως προσωπικά συμφέροντα και τις θεσούλες τους, αδιαφορώντας πλήρως για τους εργαζόμενους και την πορεία του Ινστιτούτου. («σύγχρονος» συνδικαλιστικός πολιτισμός…!)

Τέλος καλούμε όλους τους συναδέλφους να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα, για να πάρουμε όσα μας κλέβουν, αρέσει ή όχι στην πλειοψηφία και τους μέντορες τους! Θυμίζουμε!

Σε έξι μέρες έχουμε 20 Ιουνίου!

ΑΝΑΣΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: