01 Ιουλίου 2024

ΑΝΑΣΑ: ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΓΑΛΑΝΑΚΗ – ΛΑΣΚΑΡΙΔΗ

 

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

(ΑΝΑ.Σ.Α.)

 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΓΑΛΑΝΑΚΗ – ΛΑΣΚΑΡΙΔΗ

Αχαρνές 30/6/2024

Συναδέλφισσες Συνάδελφοι,

Ο Πρόεδρος του ΔΣ του Συνδικάτου, ακολουθώντας την πεπατημένη των «προκατόχου» του, συναντήθηκε μαζί με τον εκπρόσωπο στο ΔΣ ΕΑΓΜΕ Κ. Λασκαρίδη με τον Γενικό Διευθυντή της ΕΑΓΜΕ, χωρίς να έχουν την έγκριση ή εξουσιοδότηση κανενός συνδικαλιστικού οργάνου. Ενημερωτικά το προεδρείο του Συνδικάτου είναι η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ (άρθ.11 παρ. 4 του Καταστατικού).  Επιπλέον ο εκπρόσωπος των εργαζομένων εκλέχθηκε με τον ν. της ΕΑΓΜΕ και με τη γνωμάτευση Περπατάρη (επισυνάπτεται) με τις διαδικασίες συνδικαλιστικού οργάνου του Συνδικάτου και οφείλει να ενημερώνει τα πάντα σχετικά με τα καθήκοντα τους και τις εισηγήσεις στο ΔΣ της ΕΑΓΜΕ, και να ψηφίζει βάσει τις αποφάσεις και κατευθύνσεις του ΔΣ του Συνδικάτου. Δεν είναι ούτε αυτόνομος ούτε ανεξέλεγκτος. 

Συναντήθηκαν προκλητικά και αντικαταστατικά μόνοι τους με τον Γ.Δ. για ένα αποφασίσουν για ένα σοβαρό ζήτημα για εμάς, ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ!

Ο Γ.Δ. συνεχίζοντας την προκλητικές παρεμβάσεις  του στο Συνδικάτο για να έχει τον «έλεγχο» της κατάστασης,  σε προφανή συνεννόηση με τους αρεστούς του, καλεί όποιους επιθυμεί όταν το επιθυμεί, χωρίς να ευρίσκονται «ενοχλητικοί» για αυτόν στις συναντήσεις. Το Συνδικάτο όμως δεν είναι τσιφλίκι κανενός και υπάρχουν κανόνες που θα γίνονται σεβαστοί από όλους. Κάθε κατ’ ιδίαν συνομιλία του Γ.Δ. με τους αρεστούς του συνδικαλιστές, θα θεωρείται ως μη πραγματοποιθείσα και θα καταγγέλλεται ως μεθόδευση και από τις 2 πλευρές.

Ο πρόεδρος του Συνδικάτου αποφάσισε ξανά  να παίξει ύπουλα και επικίνδυνα παιχνίδια στις πλάτες όλων μας, καταργώντας στην πράξη κάθε συνδικαλιστική διαδικασία με συμμετοχή των εργαζομένων όπως είναι οι  Γενικές Συνελεύσεις και ενεργεί αυθαίρετα όπως του  προστάζουν οι μέντορές του.

Συγκεκριμένα την περασμένη Τετάρτη που είχαμε προγραμματισμένο Δ.Σ. ο πρόεδρος παραβίασε εσκεμμένα την Ημερησία Διάταξη με προφανή σκοπό να δυναμιτίσει την συνεδρίαση. Ακολούθως αποχώρησαν από το ΔΣ 4 μέλη της ΚΕΣΙ (Γαλανάκης, Τσελεπίδης, Αναγνωστοπούλου, Κανελλόπουλος), εκτός του συν. Ξηρόκωστα, παραβιάζοντας κάθε κανόνα του καταστατικού με ασχημονίες και φωνές από την συνεδρίαση. Ενημερώνουμε στους αποχωρούντες ότι αν αυτό ξανασυμβεί, αποβάλλονται από το ΔΣ, (αρθ. 15 παρ. 1) και την θέση τους την καταλαμβάνουν οι επιλαχόντες.

Σας ενημερώνουμε ότι είχε ορισθεί ομόφωνα από το ΔΣ Συνδικάτου τριμερής επιτροπή συναδέλφων          (Α. Ζαραβέλα, Ι. Μαυρογιάννης, Π. Αναγνωστοπούλου), όπως μελετήσει την πρόταση για ανανέωση του ασφαλιστηρίου συμβολαίου της Εθνικής, και να παραδώσει προτάσεις στο ΔΣ Συνδικάτου προς μελέτη και αξιολόγηση. Οι συνάδελφοι παρέδωσαν τις προτάσεις τους στο συνδικάτο. Ο Πρόεδρος Δ. Γαλανάκης αποφάσισε χωρίς συνεδρίαση του ΔΣ να στείλει στην Διοίκηση ως θέσεις των εργαζομένων την γνωμάτευση της επιτροπής, χωρίς να σχολιαστεί και να αποφασιστεί από το ΔΣ…(!).

Είναι πλέον φανερό από την ανακοίνωση που έστειλαν σήμερα μαζί οι 2 συνάδελφοι, ότι μας πουλάνε, θέλουν να κλείσει η υπόθεση τώρα, να βολευτούν οι ίδιοι και να σταματήσουν οι αποφασισμένες από Γενικές Συνελεύσεις ενέργειες για την επιστροφή όλων των κλεμμένων.

Παραπέμπουν (ανακουφισμένοι όπως γράφουν) σε μελλοντικές τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις, χωρίς ίχνος ντροπής! Η ηγετική ομάδα της ΚΕΣΙ έως τώρα τόνιζε ότι μόνο με πολιτική απόφαση θα επιστραφούν τα υπόλοιπα 4/5 των κλεμμένων. Τώρα θέλει να κλείσει την υπόθεση όπως όπως, με το λιγότερο δυνατό κόστος για την διοίκηση, υπουργείο, κυβέρνηση και με αποφάσεις που ευνοούν μόνο μια μικρή ομάδα.

Αποτρέπουν συνεχώς εδώ και 7 χρόνια κάθε αγωνιστική ενέργεια που προτείνεται από την παράταξή μας,  για να τακτοποιηθούν όλοι οι συνάδελφοι που έχουν λαμβάνειν από τους κλεμμένους μισθούς μας 2013-2018. Θέλουν να τακτοποιηθούν σύμφωνα με το κατάπτυστο άρθρο 172 μόνο οι εκτελεστές αποφάσεις και οι υπόλοιποι να μην τα πάρουν ποτέ, αφού θα πρέπει να συνεχίσουν την δικαστική οδό σε δικαστήρια. Δικαστήρια, τα οποία βάσει της απόφασης του Αρείου Πάγου το 2021, θα αποφασίζουν πάντα αρνητικά!

Είχαν το θράσος να προτείνουν ΔΣ Συνδικάτου με τηλεδιάσκεψη την Τρίτη 2/7/2024 το βράδυ (σαν να νοσούμε όλοι με κορονοϊό) με την δικαιολογία ότι μέλη τους είναι πολύ «απασχολημένα» με υπηρεσιακά θέματα και δεν αδυνατούν να συμμετάσχουν στο ΔΣ… Αν είναι τόσο απασχολημένοι ας παραιτηθούν. Αν δεν βάζουν το συνδικαλιστικό καθήκον τους, πάνω από όλα δεν είναι άξιοι για το ρόλο που τους ανατέθηκε. Ο συνδικαλισμός δεν είναι πάρεργο ανάμεσα από τις εργασίες που ως προϊστάμενοι και διευθυντές, διορισμένοι με αποφάσεις Γ.Δ. και όχι κριθέντες για την θέση που κατέχουν.

Το γελοίο του πράγματος είναι ότι μας καλούν εκ των υστέρων (πλέον) να συζητήσουμε τα θέματα τα οποία ήδη τα πούλησαν! Τους προειδοποιούμε ότι δεν θα νομιμοποιήσουμε τις τηλεδιασκέψεις.

ΕΠΕΙΓΕΙ ΑΜΕΣΑ ΕΚΤΑΚΤΗ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΕΤΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Δ.Σ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΜΕ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΑΜΕΣΑ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΠΡΩΙ!

Συνάδελφοι σας καλούμε σε αγωνιστική επιφυλακή και εξέγερση εναντίον όλων αυτών που πουλάνε τους αγώνες μας για ίδιο συμφέρον και θέλουν να ξεχάσουμε απογοητευμένοι τις διεκδικήσεις μας!

Αυτός είναι ο σύγχρονος πουλημένος συνδικαλισμός τους!

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!  

ΑΝΑΣΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: