02 Ιουλίου 2024

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ Η ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΑΓΜΕ ΓΙΑ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΚΛΕΜΜΕΝΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΜΑΣ ΝΑ ΤΕΘΕΙ ΣΕ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

 

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

(ΑΝΑ.Σ.Α.)

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ Η ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΑΓΜΕ ΓΙΑ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΚΛΕΜΜΕΝΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΜΑΣ ΝΑ ΤΕΘΕΙ ΣΕ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Αχαρνές 2/7/2024

Προς: Διοίκηση ΕΑΓΜΕ, Γενικό Διευθυντή ΕΑΓΜΕ

Κοιν: Συνδικάτο ΙΓΜΕ, Εργαζόμενους ΙΓΜΕ, ΕΣΤΥ

Κύριε Γενικέ Διευθυντή της ΕΑΓΜΕ

Σας προειδοποιούμε ότι δεν έχετε κανένα δικαίωμα να αποφασίσετε για εμάς χωρίς εμάς! Δεν νομιμοποιούμε την συνάντηση που πραγματοποιήσατε με τον Πρόεδρο του ΔΣ του Συνδικάτου μαζί με τον εκπρόσωπο στο ΔΣ ΙΓΜΕ που έγινε προκλητικά χωρίς να λάβετε υπόψη το θεσμό του Συνδικάτου και το καταστατικό μας. Ενημερωτικά σας πληροφορούμε ότι το προεδρείο του Συνδικάτου είναι η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ (άρθ.11 παρ. 4 του Καταστατικού) και όχι μόνο ο Πρόεδρος τον οποίο δεν έχουμε καμία απολύτως εμπιστοσύνη.

Στα πλαίσια εξυπηρέτησης των σκοπών των εργαζομένων και σύμφωνα με τις διατάξεις του αρ. 4 § 3 εδ. α΄ του Ν. 1264/1982, και φυσικά τις διατάξεις του ΠΔ 240/2006 (προσαρμογή της Ελληνικής νομοθεσίας προς τις διατάξεις της Οδηγίας 2002/14/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 11ης Μαρτίου 2002 «περί θεσπίσεως γενικού πλαισίου ενημερώσεως και διαβουλεύσεως των εργαζομένων στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα» (EEL 80 της 23.3.2002) και ειδικότερα σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 4 αυτού, απαιτούμε, ως έχουμε δικαίωμα, από τον εργοδοτικό φορέα (την ΕΑΓΜΕ) , ο οποίος έχει αντίστοιχη εκ της άνω διάταξης υποχρέωση (σχετ. 4- ΠΔ 240/2006, ιδία αρ. 4), να μας παρέχει πλήρη ενημέρωση για την διαμόρφωση της διάταξης σχετικά με τους κλεμμένους μισθούς μας 2013-2018.

Ο Εκπρόσωπος των Εργαζομένων στο ΔΣ είναι υποχρεωμένος να πάρει έγκαιρα την εισήγηση και να την κοινοποιήσει σε όλους τους εργαζόμενους ώστε να έχουν άποψη με την βοήθεια των νομικών συμπαραστατών για το πώς θα ψηφιστεί στο ΔΣ της ΕΑΓΜΕ. Στο κείμενο της εισήγησης για το αίτημα έκτακτης χρηματοδότησης και η διατύπωσή του είναι κρίσιμη για την υλοποίηση των απαιτήσεων και πρέπει καταρχήν να περιλαμβάνει, όπως έχουν δεσμευτεί οι παράγοντες του ΥΠΕΝ, το σύνολο του ποσού (περίπου 4.900.000€).

Δεν θα ανεχθούμε καμία ξαφνική ή ειλημμένη  απόφαση από την εισήγηση που αν δεν γίνει σωστά, «καταπίνει» πάνω από τα 4/5 των διεκδικουμένων κλεμμένων μισθών των εργαζομένων.

Το κατάπτυστο άρθρο 172 «τακτοποιεί» τις τελεσίδικες αποφάσεις. Είναι σαφές ότι οι υπόλοιποι δεν θα πάρουν ποτέ τα κλεμμένα, αφού θα πρέπει να συνεχίσουν την δικαστική οδό σε δικαστήρια. Δικαστήρια, τα οποία βάσει της απόφασης του Αρείου Πάγου το 2021, θα αποφασίζουν πάντα αρνητικά!

Ενημερώνουμε την πλειοψηφία ου ΔΣ του Συνδικάτου (ΚΕΣΙ) ότι δεν θα νομιμοποιήσουμε το αντικαταστατικό κάλεσμα για ΔΣ με τηλεδιάσκεψη σήμερα το απόγευμα.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΕΚΤΑΚΤΗ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΕΤΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Ε.Γ. ΜΕ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΔΙΕΥΝΤΗ ΑΜΕΣΑ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΠΡΩΙ!

ΑΝΑΣΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: