14 Αυγούστου 2024

ΑΝΑ.Σ.Α.: Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΚΕΣΙ ΚΑΙ Η ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΩΣΗ ΤΩΝ ΔΥ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΜΒ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ

 

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

(ΑΝΑ.Σ.Α.)

 

Αχαρνές 14/8/2024

Συναδέλφισσες Συνάδελφοι,

Οι «επίδοξοι» (νέο)-«δημοκράτες» συγγραφείς των ανακοινώσεων της ΚΕΣΙ (Βουγιουκαλάκης, Τσελεπίδης Γαλανάκης) πιπιλίζοντας την «καραμέλα» της …«δημοκρατίας», που οι ίδιοι καταπατούν συνεχώς, χωρίς να σέβονται καμία διαδικασία του καταστατικού, όπου κατάργησαν επί της ουσίας συνεδριάσεις Διοικητικών Συμβουλίων και Γεν. Συνελεύσεων. Ακόμη και στις συνελεύσεις που αναγκάζονται να συγκαλούν μετά από ισχυρή πίεση ης ΑΝΑΣΑ, δεν τηρείται εσκεμμένα η καταστατική διαδικασία της εκλογής προεδρείου, έτσι ώστε να είναι ασφαλείς ότι δεν θα δεσμευτούν από καμία απόφαση διαδικασίας της συνέλευσης. Θυμίζουμε ότι η Γ. Συνέλευση είναι το ανώτατο όργανο του Συνδικάτου!

Στην «ενημερωτική» συνέλευση που έγινε την Πέμπτη 4-7-24 και ώρα 11:00 στο αμφιθέατρο, της ΕΑΓΜΕ με κύριο θέμα ΚΥΑ και περικοπές 25%, ο Γαλανάκης ως Προέδρος αγνόησε την διαδικασία για να βγει προεδρείο για να κρατηθούν και πρακτικά, έτσι ώστε να μην δεσμευτεί το ΔΣ για την περαιτέρω δράση του!!!.

Παρόλα αυτά, κάτω από την πίεση της ΑΝΑΣΑ, αλλά και του Νομικού μας Συμβούλου, που παρενέβηκε τηλεφωνικά την τελευταία στιγμή, μετά από παρέμβασή της παράταξής μας, ανατράπηκε η πραξικοπηματική αθλιότητα  των Γαλανάκη – Λασκαρίδη που ανακοίνωσαν με την σφραγίδα του Συνδικάτου ότι συμφωνούν  με την πρόταση της Διοίκησης, «όσες δικαστικές αποφάσεις θα έρχονται στο μέλλον θα καταβάλλονται από την ΕΑΓΜΕ…», μόνο που ξέχασαν να πουν ότι πλέον δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να έρθουν θετικές εκτελεστές αποφάσεις. Η προσπάθεια τους να κατευνάσουν και να εφησυχάσουν τους συναδέλφους έπεσε στο κενό. Μας το έκαναν σαφές οι νομικοί παραστάτες όταν τους συναντήσαμε μετά από μερικές ημέρες. Μόνο πολιτική λύση υπάρχει πια και αυτή μόνο με πίεση του Συνδικάτου. Απορούσαν και οι νομικοί μας με την έλλειψη συνδικαλιστικής δράσης ώστε να ασκηθεί πίεση στην πολιτική ηγεσία. Αναμένουμε την επικείμενη συνάντηση με τον Υπουργό και τους νομικούς μας παραστάτες καθώς και τα αποτελέσματα αυτής. Για ότι νεότερο προκύψει θα σας ενημερώνουμε άμεσα. Να θυμίσουμε ότι: Κινδυνεύουν περίπου 4,2 εκατ. να κάνουν φτερά με την τακτική και  τις επιλογές τους, αλλά από την πλευρά μας, δεν έχουμε σκοπό να αφήσουμε να χαθεί ούτε ένα ευρώ για όλους τους συναδέλφους, από αυτούς που μας τα έκλεψαν με τον ν.4093/2012. Ποιοι κυβερνούσαν τότε; Μα τα κόμματα που η ΚΕΣΙ στηρίζει και προστατεύει έχοντας το θράσος να παριστάνουν τους «ακομμάτιστους» οι εργοδοτοπατέρες!

Στη Συνέλευση στις 4-7-24 ειπώθηκαν από τους επίδοξους «δημοκρατικούς συγγραφείς» ανακοινώσεων της ΚΕΣΙ:

Γαλανάκης: «Να προσέχετε τις συμπεριφορές σας, να μη μας έκθετε ανακοινώνοντας την παρέμβαση του νομικού συμβούλου μας και να σέβεστε το θεσμό του Προέδρου του συνδικάτου, δεν είμαι ένας (τυχαίος) πρόεδρος…..»(!)

Απάντηση: Το αξίωμα του Προέδρου δεν το τιμάς με κανένα τρόπο και καμία διαδικασία. Είσαι πρόεδρος επί καθαίρεση και για να μην «τσαλακωθείς», παραιτήσου από μόνος σου!

Βουγιουκαλάκης: «Οι συνάδελφοι της ΑΝΑΣΑ έχουν φασίζουσα συμπεριφορά και θα πρέπει να ενεργοποιηθεί το άρθρο 9 του καταστατικού, να περάσουν πειθαρχικό, να τους επιβληθεί ποινή από το Συνδικάτο και να οδηγηθούν στην ποινική δικαιοσύνη για την συμπεριφορά τους και τις ύβρεις».

Απάντηση: Ο Βουγιουκαλάκης αφού πέρασε από όλα τα γνωστά στάδια μετάλλαξής του από «αριστερός» σε έναν εκπρόσωπο του καπιταλισμού και της δεξιάς, ξεπούλησε την συνδικαλιστική του ιδιότητα και συνεργάστηκε με τους ταξικούς εχθρούς μας με σκοπό να τσακίσει την αγωνιστικότητα μας και τις διεκδικήσεις μας με κάθε τρόπο. Θυμίζουμε ότι έφθασε στο πρωτοφανές να ακυρώσει αντικαταστατικά, την τελευταία στιγμή αποφασισμένη ΟΜΟΦΩΝΑ κινητοποίηση (πριν 2 χρόνια), συναποφασίζοντας με τον Γ. Δ/ντη για να μην ζοριστεί ο υπουργός τους. Η θλιβερή εικόνα του να κατεβάζει συναδέλφους από τα λεωφορεία, για να ακυρωθεί κινητοποίηση που ΟΜΟΦΩΝΑ είχαμε αποφασίσει, θα τον συνοδεύει στα «επιτεύγματα» του,  μαζί με την στάση στήριξης όλων των κυβερνητικών επιλογών του και ως εκπρόσωπου των εργαζομένων με αδιαφάνεια στις ενέργειές του, χωρίς να ενημερώνει τους συναδέλφους που τον εξέλεξαν για να ελέγχει τις διοικητικές ενέργειες. Του θυμίζουμε όταν συζητιόταν στη Βουλή ο νόμος για το έκτρωμα

Ε Α Γ Μ Ε, για τον οποίον νόμο ήταν αντίθετο το Συνδικάτο, αλλά και ο ίδιος, στην τοποθέτησή του έπιασε «επιστημονικό» διάλογο με φασίστα της Χρυσής Αυγής, εκθέτοντας το κύρος του Συνδικάτου. Ακόμη είναι αναρτημένο στην Βουλή το βίντεο. Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί Γιώργη. Είσαι λίγο πριν τη σύνταξη και αντί να ζητήσεις μια συγνώμη και ανθρωπινά να την δεχτούμε, ξεχειλίζεις διχασμό και δηλητήριο.

Τσελεπίδης: Τοποθετήθηκε με την φράση: «εμείς ως ΚΕΣΙ προτείνουμε ότι όποιοι συνάδελφοι έχουν τελεσίδικες και οριστικές αποφάσεις αλλά διαφωνούν με το άρθρο 172 του ν. 5037 και την έκδοση της σχετικής ΚΥΑ, μπορούν να μην καταθέσουν αίτημα είσπραξης του οφειλόμενου σε αυτούς ποσού, αλλά να διαμορφώσουν κείμενο αντίθεσης να το υπογράψουν και να το κοινοποιήσουν στο Συνδικάτο προς ενέργειες ώστε να εκτιμηθεί η δυνατότητα να ξεκινήσει ο αγώνας για τη διεκδίκηση αυτών των παρακρατήσεων σε νέα βάση»…...(!)

Απάντηση: Δεν τρώμε κουτόχορτο, ούτε είμαστε ηλίθιοι! Αυτά να τα επιστρέψεις στο γραφείο του Γενικού τον οποίο εκπροσωπείς και λειτουργείς μέσα στο συνδικάτο ως επικίνδυνος εκπρόσωπος της διοίκησης. Παραιτήσου από μόνος σου όσο είναι καιρός για να μην «τσαλακωθείς». Όσο υπάρχει η Αγωνιστική Παράταξη ΑΝΑΣΑ, προτάσεις της Διοίκησης δεν θα περνάνε στο Συνδικάτο!

Ασφαλιστήριο Εθνικής Ασφαλιστικής. Η επιτροπή που συστάθηκε και εξουσιοδοτήθηκε ομόφωνα από το ΔΣ του Συνδικάτου να συνεργαστεί με την Διοίκηση (που την εκπροσωπούσε ο Τσελεπίδης…) για τους όρους ανανέωσης του συμβολαίου της Εθνικής Ασφαλιστικής, δεν μπόρεσε να συνεργαστεί ποτέ λόγω επανειλημμένης άρνησης της Διοίκησης να τους δεχτεί. Η συμφωνία της ΚΕΣΙ στον ορισμό της επιτροπής διαπραγμάτευσης ήταν προσχηματική. Δεν ήθελαν ποτέ την διαπραγμάτευση ούτε την εμπλοκή της επιτροπής με τον εκπρόσωπο της Διοίκησης Τσελεπίδη που χειρίστηκε το συμβόλαιο. Έτσι πρόσθεσε τον όρο που αποκλείει τους μόνιμους συναδέλφους από το συμβόλαιο, «Όσοι εργάζονται στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΓΕΩΛΟΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ (Ε.Α.Γ.Μ.Ε.) μετά την μεταφορά τους από το τέως ΙΓΜΕ, δικαιούνται να ασφαλιστούν από την ημερομηνία πρόσληψής τους». Όρος που δεν υπήρχε έως τώρα. Αποφάσισαν για εμάς χωρίς εμάς. Έγραψαν στα παλαιότερα υποδήματά (ΔΙΟΙΚΗΣΗ-ΤΣΕΛΕΠΙΔΗΣ) τους συναδέλφους Δ.Υ., αλλά «δέχτηκαν» και προκλητική αύξηση των ασφαλίστρων προστατευόμενων μελών,  χωρίς να λάβουν υπόψη την πρόταση της επιτροπής του Συνδικάτου. Η επιτροπή είχε προτείνει την απορρόφηση του ποσού των προστατευόμενων μελών από την αύξηση του ασφάλιστρου του κύριου ασφαλισμένου και το οποίο δεν πληρώνεται από τον υπάλληλο.  Τίποτα δεν έγινε δεκτό από ΔΙΟΙΚΗΣΗ-ΤΣΕΛΕΠΙΔΗ.

Περί της μη εφαρμογής από την ΔΟΔΥ της εγκυκλίου του ΥΠΕΣ της 08.05.2023   ΔΙΔΑΔ/Φ.69/229/οικ.8177 για τις κανονικές άδειες, τσιμουδιά. Περί της εκλεκτικής έγκρισης άδειας υπολοίπου 2023, ανάλογα με τον υπάλληλο, επίσης τσιμουδιά από την «ομαδούλα». Προφανώς δεν θα αφήσουμε αυτή την αθλιότητα αναπάντητη, ούτε θα επιτρέψουμε να «φάνε» τις άδειες συναδέλφων!

Και κάτι τελευταίο. Φαίνεται καθαρά η αγωνιώδης προσπάθεια της «ομαδούλας» να προστατεύσουν τον εκπρόσωπο της Διοίκησης από τις αντισυνδικαλιστικές συνέπειες της πράξης του και να τον «διατηρήσουν» μέλος του Συνδικάτου, ο οποίος χωρίς αφορμή και ενώ διαλαλούσε, ξανά και ξανά «επικίνδυνε, αλήτη, θα σου κάνω χαρτί και θα σε απολύσω, θα δεις ποιος είναι ο Τσελεπίδης», ότι δήθεν δεν είπε ποτέ. Για τα περί ηχογραφήσεων, κρίνουν εξ ίδιων τα αλλότρια, αλλά  είναι καλή ιδέα από τώρα και στο εξής να μαγνητοφωνούνται όλα τα πρακτικά στα ΔΣ και στις  συνελεύσεις για να μην υπάρχει καμία αμφισβήτηση για τα λεγόμενά τους. Όμως για κακή σας τύχη  έχουμε αυτήκοους μάρτυρες το μισό ΙΓΜΕ που άκουσε τις κραυγές του, εντός και εκτός ΔΣ και σε όλον τον 2ο όροφο. Ακόμη και μέσα και έξω από το γραφείο του Γαλανάκη παρουσία του ιδίου, ο οποίος τώρα ποιεί την νήσσαν λέγοντας ότι δεν άκουσε τίποτα…(!) Κατά τ΄ άλλα θίγονται από τις αντιδράσεις μας οι «πολιτισμένοι»…. Βέβαια, αν δεν θυμάται ο εκπρόσωπος της διοίκησης τι είπε εκείνη την ημέρα και έχει μερική η άλλης μορφής απώλειας μνήμης, είναι ίσως ο μόνος λόγος για τον συγχωρήσουμε (ανθρωπίνως)  και να πάμε παρακάτω. Βέβαια η Διοίκηση θα αποφασίσει αν θα τον διατηρήσει στην υπηρεσιακή του θέση, ή όχι. Σε περίπτωση που τον καθαιρέσει,  δεν θα επιμείνουμε για να διαγραφεί από μέλος του Συνδικάτου.

Καλή ξεκούραση σε όλους και καλή δύναμη.    ΑΝΑΣΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: