14 Δεκεμβρίου 2022

Στο βωμό Του Νεοελευθερισμού! Άποψη του συναδέλφου μας Φίλιππου Σοφού

 

Στο βωμό Του Νεοελευθερισμού

 

Ήρθαν κάποτε Άνθρωποι με αντικείμενο εργασίας τον καθαρισμό, για να εργαστούν στην ΕΑΓΜΕ (πρώην ΙΓΜΕ). Τις καλοδεχτήκαμε, τις συμπαθήσαμε, κάνανε εξαιρετική δουλειά, ήταν ευγενικές και καθάριζαν με προθυμία τις «βρωμιές» μας, με τα ψίχουλα που τους δίνουν, (φυσικά με τον νόμο, άλλο πράγμα το κέρδος του εργοδότη). Αναρωτιέμαι, με αυτά μπορεί να ζήσει οικογένεια;  Δυστυχώς δεν είναι η μοναδική περίπτωση στην Ελλάδα του 2022, στην Ελλάδα που στους δείκτες πάμε πολύ καλά, αλλά από ανθρωπιά, έχει ο θεός!

Εχτές, 12/12/2022, μάθαμε ότι η ΕΑΓΜΕ, προσέλαβε άλλη εταιρεία.

Προσέξτε τώρα!!!!!!!

Η αμοιβή της εταιρείας η οποία έχει μέχρι τώρα τον καθαρισμό και στην οποία εργάζονται οι συγκεκριμένες κυρίες, είναι 10.087,40 € τον μήνα.

Η προσφορά της εταιρείας η οποία πρόκειται να αναλάβει τον καθαρισμό με απ΄ευθείας βεβαίως ανάθεση (εστάλη πρόσκληση μόνο σ΄αυτήν) είναι 10.428,40 €, δηλαδή πιο ακριβή. Και παρ΄όλα αυτά προτίθεται να πληρώνει  στις καθαρίστριες αρκετά λιγότερα από τα χρήματα που έπαιρναν στην άλλη εταιρεία. Δηλαδή πως το λέμε στην καθομιλουμένη, κουβαρντάδες!!

Αυτό πρότεινε η νέα εταιρεία στις καθαρίστριες και μάλιστα η ΕΑΓΜΕ ( με την αυστηρή φύλαξη που κλείνει και τις πλαϊνές πόρτες για ασφάλεια) της παραχώρησε γραφείο για να γίνει το “deal”.

Δηλαδή άνθρωπέ μου, όσο καλός και να είσαι, όσο καλή δουλειά και αν κάνεις, αυτή είναι η αμοιβή σου (για να κερδίσουν και οι υπόλοιποι!). Διότι στην πραγματικότητα δεν μας ενδιαφέρει η εργατικότητα, η ανθρωπιά, κλπ, κλπ. Eίσαι αναλώσιμος και σήμερα έχεις δουλειά και αύριο δεν έχεις. Ζήσε με ψίχουλα για να τα κονομάνε οι εταιρείες!

Όταν συμβαίνουν τέτοια πράγματα, ντρέπομαι για τους διοικούντες και τους συνεργαζόμενους, ντρέπομαι για εμάς τους ίδιους και γενικά ντρέπομαι για την κατάντια του ανθρωπίνου γένους!

Φίλιππος Σοφός

                  

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: