12 Απριλίου 2023

ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΟΠΑΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΚΕΣΙ

 

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

(ΑΝΑ.Σ.Α.)

Αχαρνές  12/04/2023

ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΘΗΚΑΝ ΟΙ  ΕΡΓΟΔΟΤΟΠΑΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΚΕΣΙ

Συνάδελφοι,

Όπως διαφαίνεται οδεύουμε για μια ακόμη διάψευση των προσδοκιών μας για την επιστροφή των δεδουλευμένων μας.

Η ανακοίνωση-οχετός της ΚΕΣΙ δείχνει καθαρά τον πανικό της και τον φόβο της μπροστά στην οργή των συναδέλφων, τους οποίους πρόδωσε.

Οι ευθύνες της ηγεσίας του Συνδικάτου από την δράση η την μη δράση της έως τώρα, δεν κρύβονται με τεχνάσματα Γκεμπελικής και φασιστικής μεθοδολογίας.

Οι εργοδοτοπατέρες της ηγεσίας της ΚΕΣΙ είναι φανερά ενοχλημένοι από την κοινοποίηση των προτάσεων των νομικών μας παραστατών στην κυβέρνηση από την παράταξη μας. Οι ίδιοι ακόμη !!!!!! περιμένουν την προκατασκευή κάποιου σχεδίου ΚΥΑ, που αργεί εκνευριστικά, με δική τους ευθύνη και καθοδήγηση, με κύριο σκοπό να μην «ενοχλήσουν» προεκλογικά την κυβέρνηση και για να την απαλλάξουν από την πολιτική της ευθύνη.

Ας αφήσουμε τον εγωπαθή πρόεδρο του ΔΣ στο νησάκι του να κάνει Ανάσταση και διακοπές με συνδυασμό άδειας και εκτός έδρας. Οι κυβερνητικοί εργοδοτοπατέρες αντί να τρέξουν και να είναι στα κάγκελα για να επιστραφούν  τα κλεμμένα των εργαζομένων, γράφουν στα παλαιά των υποδημάτων τους την αγωνία των εργαζόμενων για το πότε και πώς θα αρχίσει η επιστροφή των κλεμμένων μισθών μας, για όλους τους εργαζόμενους και όχι μόνο για το 1/3, όπως αναφέρονται «θριαμβευτικά» στην ανακοίνωσή τους την 04.04.23.

Κατά τη γνώμη μας αυτή τη στιγμή θα έπρεπε να είχαμε κάνει κινητοποιήσεις στο ΥΠΕΝ, προκειμένου να πιεστεί η πολιτική ηγεσία να συνταχθεί η ΚΥΑ άμεσα με την δική μας άποψη και όχι να αφεθεί στις καλένδες η υλοποίηση και ο τρόπος υλοποίησης του άρθρου, όπως επιδίωξε η κυβέρνηση με την αναγκαιότητα ΚΥΑ, ώστε να μην υλοποιηθεί ποτέ και να μην πληρωθεί κανείς. Πρότασή μας η οποία απορρίφθηκε από την πλειοψηφία στο ΔΣ του Συνδικάτου.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΣΕ ΚΥΑ ΠΡΙΝ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΠΡΟΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.  Οι παρατηρήσεις των δικηγόρων ήταν απόλυτα εύστοχες προς αυτή την κατεύθυνση και προς το συμφέρον των εργαζόμενων. Το παραδέχονται άλλωστε και οι ίδιοι (πάλι καλά..).

Έχουν δε, περίσσιο θράσος να θεωρούν την απαίτηση των εργαζομένων πραξικοπηματική, αντιδημοκρατική, αντιδεοντολογική και άλλα κουραφέξαλα, τη στιγμή που ίδιοι έχουν πράξει εγκλήματα, μέχρι π.χ. που ακύρωσαν κινητοποίηση του Ιουλίου 2022, χωρίς καμία απόφαση κανενός οργάνου. Ο δε πρόεδρος δεν τόλμησε να προβάλει στην επιτροπή της Βουλής όλες τις επισημάνσεις των 5 σημείων που έθεσαν όλοι οι δικηγόροι και οι οποίες είχαν γίνει αποδεκτές από όλους τους εργαζόμενους και περιορίστηκε αυθαίρετα μόνο σε 2 της επιλογής του.

Και ενώ επικαλούνται Γενικές Συνελεύσεις, δεν τολμούν να τις κάνουν, διότι δεν θεωρούν συνομιλητές τους εργαζόμενους. Νομίζουν ότι το Συνδικάτο είναι μια δική τους «εταιρεία» και είναι εξουσιοδοτημένοι να κάνουν ό,τι τους κατέβει, ενώ γνωρίζουν καλά ότι οι Γενικές Συνελεύσεις είναι ΤΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ! Το μόνο που δεν επεδίωξαν ακόμη, είναι να μας στείλουν εξορία, όπως έκαναν οι ιδεολογικοί προγονοί τους με την συνεργασία δωσίλογων, τον προηγούμενο αιώνα.

Η δημιουργία της ΚΕΣΙ είχε έναν ουσιαστικό στόχο. Την αλλαγή ηγεσίας του ενοχλητικού συνδικάτου ώστε να δράσει το σχέδιο ευνουχισμού του ΙΓΜΕ από έναν φορέα εφαρμοσμένης έρευνας, σε έναν δίαυλο παροχέτευσης κεφαλαίων σε αναθέσεις και σε δεξαμενή ρουσφετιών.

Με μοναδικό θέμα που -υποτίθεται προσχηματικά ότι- ασχολήθηκε το Συνδικάτο την προσπάθεια επιστροφής των δεδουλευμένων, έδωσε την αφορμή για την εγκληματική της δράση με ανοχή και συμμετοχή στις πολιτικές επιλογές για τον ευνουχισμό του Ινστιτούτου και την ουσιαστική κατάρρευση αυτού, η οποία εξελίσσεται επικίνδυνα.

Με την «στενή» συνεργασία της με την Διοίκηση έδρασε ως ανάχωμα σε κάθε διεκδικητική προσπάθεια των εργαζομένων και έδρασε ενεργά στην υπεράσπιση της δημόσιας εικόνας των πολιτικών της προϊσταμένων.  Εξ’ άλλου είναι γνωστές οι σχέσεις και οι εξαρτήσεις των εκλεγμένων της ΚΕΣΙ με το τρέχων κυβερνών κόμμα και με τους πόλους εξουσίας του.

Το αποτέλεσμα της «συνεργασίας» με την Διοίκηση και την Πολιτική ηγεσία με την μορφή της «εργασιακής λοβοτομής», όπου εύσχημα ονομάστηκε «εργασιακή ειρήνη», έδωσε τον χώρο στην πολιτική ηγεσία μέσω της Διοίκησης για την αλλαγή του ρόλου του ΙΓΜΕ και την μετεξέλιξη του σε κάτι ξένο ως προς τον σκοπό που δημιουργήθηκε. Τις ανάγκες της χώρας σε γεωλογική πληροφορία για την ανάπτυξη αυτής.

Η ΚΕΣΙ όμως δε περίμενε την συνέχεια της αντίστασης από την παράταξη μας, βάσει της συνδικαλιστικής και ταξικής μας συνείδησης. Ενοχλούνται προκλητικά από την αντίσταση μας στα καταστροφικά σχέδια τους. Όπως ειπώθηκε κάποτε χαριτολογώντας από τον γραμματέα του ΔΣ και σημαίνων στέλεχος της ΚΕΣΙ, «μετά την λύση του 25% δεν υπάρχει άλλο θέμα και το συνδικάτο θα αυτοδιαλυθεί»….(!)  

Τρέμουν στη ιδέα μήπως χάσουν με την ψήφο των εργαζομένων τις «καρέκλες» τους στο Συνδικάτο και «χαλάσει» η αγαστή «συνεργασία» τους με Διοίκηση-Κυβέρνηση.

Συνάδελφοι,

Η απογοήτευση μας είναι ο σκοπός τους. Να αποδεχθούμε μοιρολατρικά το μέλλον. Να δεχθούμε οποιαδήποτε λύση απογοητευμένοι από την πιθανότητα μη λύσης.

Το συνδικαλιστικό κίνημα εξ ορισμού είναι απέναντι την εργοδοτική και πολιτική εξουσία και όλες του οι κατακτήσεις πραγματοποιήθηκαν με αγώνες στον δρόμο. Κανείς δεν χάρισε στους εργαζόμενους τίποτα! ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΔΡΟΜΟΣ και προσπαθούν να τον ανακόψουν με κάθε τρόπο. ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ!!!

Οι εργαζόμενοι στο ΙΓΜΕ που τραβάνε εξαιτίας των καπιταλιστικών και άλλων κρίσεων, τον Γολγοθά των επιθέσεων από όλες τις κυβερνήσεις, βρίσκουν το δικό τους ΠΑΣΧΑ (πέρασμα) και με τους αγώνες τους θα νικήσουν και η ΑΝΑΣΤΑΣΗ για τους εργαζόμενους, αλλά και για το ΙΓΜΕ θα έρθει, αρέσει δεν αρέσει στις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές παρατάξεις, διοικήσεις, κυβερνήσεις!!!

Και με την ευκαιρία του Πάσχα, ας θυμηθούμε τον Ιούδα και τα τριάκοντα αργύρια.

«Μωρέ και τυφλέ πανολεθρότατε άσπονδε, ……………. πώς χρυσώ απεμπολείς τον φωταυγή;»... «Από τα Εγκώμια του Επιτάφιου».

Οι εργαζόμενοι επιμένουν και τα θέλουν όλα και για όλους τώρα!

 

Η Ε.Γ. της ΑΝΑ.Σ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια: