13 Απριλίου 2023

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΟΛΟΓΙΑ-ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

 

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

(ΑΝΑ.Σ.Α.)

Αχαρνές  13/04/2023

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΟΛΟΓΙΑ-ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

Συνάδελφοι,

Αναγνωρίζουμε την ειλικρίνεια του προέδρου που κατέφυγε στο νησί του για να ξεκουραστεί από το άγχος της πίεσης. Ο συνδυασμός Ε.Ε. και άδειας μεγαλοβδομαδιάτικα και μετά την Ανάσταση είμαστε σίγουροι ότι είναι τυχαίος.

Κανείς δεν μπορεί να κοροϊδεύει τόσους πολλούς για τόσο πολύ. Ομολογεί πως αυτό το άγχος δεν το βιώνει μόνος του, αλλά μαζί με όλα τα στελέχη της ΚΕΣΙ το ίδιο συνένοχοι στο έγκλημα.

Επιβεβαιώνονται οι καταγγελίες μας για τον τρόπο που λειτουργούν μέσα στο Συνδικάτο, πουλώντας τους συναδέλφους τους, εκμεταλλευόμενοι την πλειοψηφία τους έχει δοθεί με την γνωστή μεθόδευση του πρώην Γ.Δ.

Πάλι καλά που στάλθηκε έστω και σήμερα αίτημα από το Συνδικάτου στους υπουργούς για συνάντηση, μετά από τις δικές μας καταγγελίες, αλλά και την εκπεφρασμένη αγανάκτηση των εργαζομένων.

Το ΙΓΜΕ δεν είναι χώρος ανάδειξης προσωπικών φιλοδοξιών εγωπαθών υπαλλήλων. Είναι ένα Ινστιτούτο που διενεργεί εφαρμοσμένη έρευνα.

Κάνει πως δεν καταλαβαίνει την κριτική μας που αφορά τα συνδικαλιστικά του καθήκοντα, αλλά και ως εκπροσώπου, όπου με σαφήνεια λειτουργεί ως διορισμένος της κυβέρνησης, παρά ως εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΔΣ της ΕΑΓΜΕ.

Θρασύτατα ρίχνει την ευθύνη σε διοικητικούς υπαλλήλους για το κόψιμο από την Διοίκηση της τελευταίας μέρας ΕΕ από την νησιωτική Ελλάδα, αθωώνοντας προκλητικά τους Δ/ντες της ΕΑΓΜΕ, όπως τον Δ/ντη ΔΟΔΥ (που είναι εκλεγμένο «στέλεχος» της ΚΕΣΙ στο Συνδικάτο) που υπέγραψε αυτή την περικοπή, τον ΑΓΔΟΔ που όχι μόνο απέρριψε με την υπογραφή του αίτημα των συναδέλφων και πάλεψε με πολύ έπαρση στην επιθεώρηση εργασίας προφορικώς και γραπτώς αργότερα να κοπεί εντελώς το εργασιακό δικαίωμα αυτό (επισυνάπτουμε τις γραπτές απόψεις της Διοίκησης), αλλά και τον νυν ΓΔ της ΕΑΓΜΕ που όταν τον συναντήσαμε ως ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ-ΟΜΕ, έριξε το μπαλάκι στο ΓΛΚ για απάντηση που περιμένει όταν και όποτε έρθει, μετά από αντιδραστικά ερωτήματα που έθεσε ο ίδιος στο ΓΛΚ στις 14/2/23, ενώ ταυτόχρονα μας «υποσχέθηκε» ότι δήθεν θα το «λύσει» με άλλον τρόπο….

Θυμίζουμε ότι για το ζήτημα αυτό, σωστά το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ –  ΟΜΕ κήρυξαν απεργία αποχή για όσους συναδέλφους δεν επιθυμούν να υπόκεινται σε αυτή την αδικία, τη στιγμή που μέχρι το 2021 η τελευταία μέρα καταβαλλόταν κανονικά στους συναδέλφους.  Το θέμα αυτό συνεχίζει να είναι σε συνδικαλιστική διεκδίκηση.

Όσο αφορά για την γελοιοποίηση της αγωνίας και αγανάκτησης των εργαζομένων που δεν ξέρουν πότε και πως θα τους επιστραφούν τα κλεμμένα, αναφερόμενος σε «ρήση» της γιαγιάς του, απαντάμε:

Η ΑΝΑ.Σ.Α. εύχεται σε όλους καλή ΑΝΑΣΑ και ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ σε όλα!!!

 

Η Ε.Γ. της ΑΝΑ.Σ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια: